Thursday, May 16, 2013

Eksklusif Picture Preggy


Hai semua, wah semua sangat kan.....jangan tak tau kalau sesiapa nak tengok gambar aku masa mengandung jangan harap la aku nak bagi kan...kan....kan... sebab aku rasa aku sangat gemuk sangat, hello Nur Naurah born 3.47kg ok memang harus la gemuk mamanya menampung anak secomel Naurah itu.



Kredit to Amirah my BFF sebab memahami diri yang mengandung ini so dia belanja makan buffet, so yayan sila  ambil makanan dengan banyak ok, tengok la tu penuh meja hasil tangkapan. Jangan tak percaya aku sangat kuat makan masa mengandung, tapi sayur-sayur adalah teman istimewa ketika mengandung. Walaupun aku kuat makan umpama gadis yang obes. opppsss gadis sangat kan tapi makan tetap aku jaga sebagai wanita yang super busy 24/7 seperti aku kurma dan kismis wajib didampingi serta makan sayur-sayur walaupun teman sering melihat pinggan makan aku seperti dipenuhi rumput-rumput segar.hahahaha.



Alhamdulillah sepanjang mengandung aku sangat happy dengan hidup aku walaupun kadang-kadang penat dengan kelas dan assigment, wanita bekerjaya macam aku memang patut mendapat anugerah kijang emas seperti amalina che bakri yang dapat 20A+ dalam SPM tu....huhuhu. En. suami sila la bagi anugerah gelang emas, rantai emas atau cermin mata bertahta emas. wahhhhhh.......




Makan dan makan lagi agar perkembangan anak dalam kandungan maintain sihat, tengok la kemain besau lagi mulut nganga, Naurah jangan tiru aksi mama ini ok lepas seminar selalu memang macam ni walaupun dalam dewan stok roti stok air milo plus kawan-kawan punya makanan abis aku sapu tapi masih lagi lapa. Tapi apa ada hal ibu-ibu mengandung memang la macam ni sesiapa yang pelik tu sila ketuk ketampi, cepat buat sekarang.



Ok bye terima kasih kerana membaca, kalau tak nak baca sila close this site. TQ.

Tuesday, May 14, 2013

TODAY 3bulan NAURAH

Alhamdulillah, hari ini Nur Naurah genap 3bulan 15/5/2013. Sabtu ni nak bawa Naurah cucuk untuk 3bulan. Sangat touching melihat Naurah kena cucuk sebab aku tahu macam mana sakit kena cucuk so sakit Naurah tempiasnya dapat aku rasa, bersabar yer wahai anak.

Cepat betul masa berlalu, pejam celik pejam celik sudah 3bulan aku dikurniakan zuriat yang super cute NUR NAURAH. 


NUR = CAHAYA
NAURAH = BUNGA

*sekadar makluman wink....wink....


Kehadiran Naurah telah merubah hidup aku 360' kamu tahu, Naurah adalah bayi fully breast feed walaupun ayahnye sudah standby beli susu formula namun belum lagi sempat Naurah rasa kerana alhamdulillah susu aku masih cukup happening untuk Naurah. kadang-kadang susu aku merundum mungkin di sebabkan banyak faktor iaitu kurang makan makanan berkhasiat atau terlalu penat.

Namun aku perlukan makanan tambahan, dengan bantuan sepupu aku maka produk Shaklee menjadi teman istimewa ketika ini. Teman istimewa sangat okey....shaklee i love you. Dengan berkat doa serta berdisiplin dalam pengambilan makanan tambahan ini maka produktiviti susu untuk naurah begitu kencang serta lebih bertenaga walaupun malam kurang tidur kerana Naurah sering terjaga untuk menyusu.


Bukan soy protein ni je yang aku makan, ada lagi produk shaklee yang aku amalkan tak sempat snap gamba macam alfafa dgn B compleks...ibu bekerjaya seperti aku perlukan banyak tenaga seperti popeye  okey.....