Sunday, December 4, 2011

REVIEW FILEM : OMBAK RINDU

ini first time aku buat review filem sebab ini lah filem yang sangat-sangat aku tunggu, booking tiket baru dapat tengok jah hoi memang full jek manjang.

~ mula-mula aku kurang yakin maya karin dapat bawa watak ezzah ni dengan baik sebab muka pan-asia dia tu macam tak sesuai je dengan watak ezzah yang kedesaan tapi sebab dia boleh buat aku menangis so aku mafkan la muka pan-asia dia tu.

~ mila si lisa surihani tu kenapa seksi sangat, lisa tak sesuai bawa watak perempuan garang, bila nak marah mesti ketap gigi kemudian buntangkan mata kemudian kerut dahi, hello marah mesti macam tu mehhhh. mekap lisa pun agak ke laut sebab lisa cantik kalau mekap biasa-biasa jek.

~ emak haris si azizah mahzan tu kalau yer pun pangkat dato tak payah la sleng cakap nak western tapi tak berapa nak western sangat tu, orang yang pangkat dato pun belum tentu cakap macam tu di dunia realiti ini.

~hariss oh harris, memang terbaik la aron aziz ni, dalam cerita ini ada part-part yang kelakar walaupun time tu haris sedang marah, part dia romantik dengan ezzah memang terbaik sampai b pun berkata :

b: isteri arron aziz tu tak marah ke dia peluk-peluk macam tu
yayan: dah nama pun berlakon

~ tudung si ezzah tu terlalu kedesaan sangat, zaman sekarang cakap jek nak tudung apa, ariani, ariana,arianu semua pun ada, lagi comel kalau ezzah pakai tudung yang trend terkini, tapi aku kurang pasti pulak ini filem zaman bila, agaknya dia nak buat filem umpama dalam tahun 1990 kot tu yang tudung jadi macam tu.

~dalam filem ni memang ada beza sikit seperti dalam novel, gila ko jahh nak ikut macam novel sangat, kalau ikut novel sangat mau ambil masa 5 hingga 6 jam baru sama mcam dalam novel kot, mustahil.

~ lagu dalam filen ombak rindu ni memang aku bagi rate 10/10, terbaik dari ladang lagu ni jahh hoi.


p/s: sila bawa tisu sewaktu menonton filem ini. ~semoga terhibur~







8 comments:

jow0 community said...

untungla aaron aziz dapat pelok2...

Nor Rafidah Suradi said...

eeeiii...xsabo nk g panggung nie..asik2 tiket habis je kat plaza one...huhuhu

jow0 community said...

tak payah tgk la.. carik cd pirate je..

Y A Y A N said...

ko kena tgk..tapi 2 org hero ko tu kena tggl kat rumah...

Dora Natasha said...

bile aku tau jer filem nih nak kuar, aku org pertama angkat tangan tamau tengok. seyes!

haha... statement jahat gilak.tp memang tamau tgk,koz novel pon aku tak bc.kuikuikui...

tapi HARRY POTTER all series aku tengok. kental jah oiiiii!!

Y A Y A N said...

beb...hang ni jiwa batu laaa...kompom tgk masuk wayang tdo..cehhhhh...

jow0 community said...

nanti nak buat filem baru la.. ombak besar.. haha..

Achik_Huda said...

itu babak aaron aziz sma ezzah atas katil yg bru kwin tu ....oh mak ai....kalo aku wife aaron msti hangin oo.....pe pun smpai la ni aku msih tringt lage scene tu...sbb aaron comey...kuikuikui...

azizah mahzan??? omg.....muka kembang semgkuk...lbar semacam...naik geli n menyampah...dh mcm muka singa tua pun ado...hahahaha...

lisa surihani...memg sgt x sesuai wataknye...memg la die pelakon n dlm cite tu die brlakon...tpi cra die mcm buat2 n x menjiwai lgsung....hahahaha.....pe pun yg pndai brlakon adalah comey si kucing yg manja...hahahaha