Sunday, July 17, 2011

TROLAK team building edisi 'kami hebat'

~nampak...nampak apa nama kumpulan aku untuk kursus ini, ini idea che man (che man boleh settle semua)










~apa hal la dengan aku time ni, macam dalam parlimen tengah berdebat konon nya~




Tuesday, July 12, 2011

TROLAK team building edisi 'fly'

laporan ini adalah laporan yang paling best sebab sejarah hidup aku menyatakan bahawa aku ni fobia tempat tinggi a.k.a gayat, ingat senang aku nak mengambil keputusan buat flaying fox ni....fuhhhhh.





~nampak tak muka cuak aku, gambar kat atas tu punya la senyum sampai ke telinga sudahnya lemau gak,muka nak takaut jek~





~ yayan flyyyyyyyyyyyyyyy~







~ gila...kerja gila sebenarnya,aku nak naik atas benda alah tu makan masa gak,
sebab nebesssss...~





~cuba baca betul-betul baju aku tu 'get closer to nature'...
baju pun nak ikut tema tuhhh...aku paling mengikut tema aktiviti pada hari itu..~





~sempat gak ambil gambar dengan mass untuk menghilangkan nebesss kononnya..
hahaha tapi lemau gak...naik ketar-ketar lutut~

TROLAK team building edisi 'rakit'

ini laporan bagi team building di TROLAK edisi berakit, sebelum berakit kita bersenam la dulu. rakit-rakit ke hulu rakit-rakit ke hilir..




~kalau dah nama 'kami hebat' so memang hebat la cipta rakit ni, tapi memang betul pun rakit team aku ni adalah rakit yang paling sesuai untuk berakit tapi lemau jugak~




sebab ahli team aku cuma 8 orang, dan perempuan 3 orang so anggap jek la yang buat kerja 5 orang sebab perempuan yang 3 orang tu sekadar menghulurkan tali saja...hahaha~




~semangat betul buat kerja, tapi group aku antara yang paling lambat siap,last sekali siap buat rakit~






~ dah ready nak berkayak ni wokkkkkk~








~kalau tengok dari gambar ini, group aku yang terakhir sekali ok~






~last sekali berkumpul, muka aku dah tak macam orang,serebeh lebih sebab penat wehhh~




ini sahaja laporan edisi berkayak........NEXT

TROLAK team building edisi 'team'


kali ini aku nak cerita semua berkaitan dengan team building dekat trolak sungkai perak, sebelum ini kursus luar mesti akan buat aktiviti macam ini, so aku macam kental jek la buat aktiviti ni semua, tapi lemau juga akhirnya sebab badan sakit-sakit.





~ ini part aku mengamuk dengan ijal sebab dia kantoikan aku, sepatutnya tidak boleh pijak tanah kena terus melompat pada tempat yang sepatotnya, tapi feeling-feeling macam dah lepas tapi kantoi pula~ kena penalti 3 minit....damn




~ini part yang paling kelakar, cik huda al-jarumi kecundang walaupun 2 orang pahlawan siap siaga membantu,kena diet nampaknya~




~ terima kasih papa nia ramadhani sebab banyak membantu aku yang suka menyusahkan orang ni~



~susah woooo benda alah tayar ni nak panjat dan steady stand kat atas tu,tanpa papa nia memang aku mau kecundang seperti huda al-jarumi~





~time ni aku macam blur-blur sebab memikirkan macam mana aku nak pergi dari satu tayar ke tayar yang lain, fuhhh....kat belakang huda, hadi dah tunggu beratur bersusun~





~kredit to mass sebab sudi menjadi jurufoto 'on call' ~






~ aku time ni fikir nak lepas dengan cepat, tapi lemau jugak~





~bila aku tengok gambar ni, kurus rupanya kaki aku yang panjang ni~




~ aku memang suka menyusahkan orang, so kena la bagi bantuan kat aku~





~lepas jek labah-labah ni so masa pun tamat, pasukan 'kami hebat' mengambil masa 15 minit untuk melepasi semua halangan...hahaha lama wok...

Sunday, July 3, 2011

KURSUS dan PROGRAM yang banyak

hari ini hari penat sedunia baru balik KURSUS 3 hari dekat TROLAK sungkai perak. badan aku

dah macam nenek kebayan reput-reput tulang, tapi best. aku rasa dah terlebih kursus 7 hari

untuk penjawat awam dah ni, memang terlebih-lebih dah ni, lepas ni bagi la orang lain yang

dahagakan KURSUS . Dari awal Mei memang tiap-tiap minggu ada sahaja program dan kursus,

bekas atlit angkat berat macam aku ni mana la boleh duduk diam, rasanya memang secocok la

aku kerja kat Luas ni, banyak program dan aktiviti yang menyeronokkan (sambil mengangkat

kedua-dua tangan dan letak di atas bahu)




~program kesedaran Air di Bukit Sentosa~




aku MC pada hari itu feat ishak, semua berjalan dengan lancar



sesi rehearsal, tapi tetap ada terkucil sedikit, aku nak bagi penjelasan di sini sedikit, oleh sebab aku memakai braces kadang-kadang nak sebut perkataan tu ada payah sedikit, tak percaya cuba tanya sapa-sapa yang pakai pendakap macam aku.




~ program qua-qua bersama Yayasan Salam~

aku MC bidan terjun sebab tiba-tiba noh kena balik pulak, aku orait jek





aku sangat suka dengan program qua-qua ni, tak percaya tanya ibu aku.




di sebelah aku nizam ~nizam boleh settle semua~..hahahaha




~kursus Fail Meja~

MC lagi, tapi sebab kursus ni penuh dengan kontroversi so memang hot gila majlis ni, tapi tak apa, aku tak nak komen apa-apa, kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi




aku dengan sufia posing tak hengat



next kursus

~Kursus Kawen 9 dan 10 julai 2011~

wahh kursus lagi............haaaaaaaaa semput (tagline sepah maharajalawak)