Wednesday, February 16, 2011

misi nak jadi TUNANG org

Insyaallah 5 haribulan JUN 2011 akan berlangsung majlis pertunangan aku bersama en.nazrin seletah keluarga dia datang merisik 28 DISEMBER 2010 yang lalu (birthday aku).

Aku sekarang sgt pening memikirkan design baju yang sesuai utuk kain yang aku dah beli awal2 syok sendiri ( sifon beaded soft pink) dan (sifon light grey)...haritu aku ada bgtau ibu ok ke klu nikah pakai baju berwarna pelik2, sebabnya aku tgk ramai pakai putih atau cream time nikah, so aku mcm takut2 nak pakai pink tu.

pada mula aku beli kain sifon beaded pink 4 meter, setelah aku bgitau hata member aku yg nak buat baju aku tu dia cakap kain aku x ckup nak buat dress yang aku kehendaki......alamak....so dia bgtau buat kurung moden ok laaaa....aku pun ok jekk laaa...

sebulan berlalu aku beli lagi kain sifon grey 6 meter dan french lace 2 meter, aku cadang nak buat dress setelah hata menghentam aku teruk2 sbb beli kain sikit nak buat dress konon nye...selambak kain sifon aku beli untuk merealisasikan impian aku..... (tq baby, fiqa dan syada temankan aku membeli belah)

setelah tolak tambah darab bahagi aku merasakan dress x sesuai untuk buat nikah...aduhhhhh....
aku sgt la pening....mana satu baju yg sesuai untuk buat nikah dan bertunang ni...

last sekali aku mengambil keputusan sifon grey (dress) buat bertunang, sifon beaded pink (kurung moden) buat nikah.....

belum lagi aku nak pilih gubahan hantaran, mcm2 kedai aku masuk server bunga yg aku minat (romantika kat alam sentral ntah berapa kali aku masuk smpai kesian kawan2 ofis aku temankan tapi aku masih lagi pening mencari bunga yang sesuai.....tema warna bertunang aku pink + baby blue....aku cadang nak beli bunga stokin, hampir2 aku nak tempah haritu tapi makcik aku cakap nak gubahkan untuk aku, so aku kena cari bunga....

tolong...................ni baru nak bertunang dahhh pening mcm ni, nasib barang2 aku dah beli sikit2 tu pun byk lagi yg x beli.....mcm ni rupanya arg nak kawin...adussssssssssss.

No comments: