Wednesday, May 19, 2010

GURU atau CIKGU?

Sudah 5 hari berlalu 'HARI GURU" (16 MEI setiap tahun), antara sms yang aku terima........


from En Razlan (pencetak majalah sekolah masa kat seri tanjong)

Adakah anda ibu terbaik, isteri terhebat? Semestinya anda 1 dalam 1000 di dunia. Apakah cita-cita anda sebelum jadi guru?Mejistret?loyar?Ejiniar?Anda menyesal jadi guru?cuba lihat, ada tidak loyar yang sanggup pakai topi arkitek?ada tidak majestret yang berani sarung kot doctor?tapi guru adalah SEMUA itu.Kiata lah doctor bila budak sakit, loyar bila parents soal, majsitret bila budak bergaduh. Hata security guard & AHLI NUJUM pun kita!oleh itu banggalah jadi cikgu.SELAMAT HARI GURU.


from kak haliza a.k.a bon liza

Biarku menjadi LILIN memberikan cahaya…Ikhlas menolong tak harap sanjung.Ikhlas berbudi tak harap puji.Ikhlas berkorban tak harap ganjaran. Itulah insane yang bergelar GURU….Selamat hari guru…CIKGU!


from kak ann cikgu SKKS

Guru yang SEDERHANA memberitahu. Guru yang BAIK menerangkan. Guru yang CEMERLANG menunjukkan. Guru yang HEBAT memberi inspirasi . SELAMAT HARI GURU.


from kak julita (ni mesti si adip anak dia yg taip)

SEMOGA MENJADI SUMBER INSPIRASI….SELAMAT HARI GURU….CIKGU…..LUV U


from Mr. faizul a.k.a jiwang (hampeh la ko, blanje mkn ke orait gak)

Selamat hari cikgu wehhhh…….


from putri 3BERLIAN

Camat ary guru….cikgu,jasamu dikenang


from zairie ex-student seri tanjong
selamat hari guru cikgu Azean....kami rindu cikgu....hehehe

from Pua Shee lee ex-student seri tanjong(ringkas dan padat)
laoshi...selamat hari GURU untuk kamu. guru pembina negara bangsa....

from unknow (sapo ni ehhhhhh, agak skema bunyi nye)
Cikgu yang menarik perhatian student perlu pandai mengajar, banyak ilmu, cantik, boleh membantu student bila-bila masa diperlukan. semua itu ada pada kamu.....selamat hari guru khas buat kamu....

paling best ucapan dari anak-anak buah aku...
kimi : cikyan cikgu kan.....selamat hari guru cikyan (aku tau mak dier yg ajar tuuuu, sbb byk kali aku bgtau along x kan x de ape2 utk aku ni...hehehe dapat hadiah baju dari kimi n fizi.....terima kasih nanti raya cikyan belikan baju ehhhh)

so sad en.nazrin x ingat hari guru bila ,hampeh jek ....tapi x pe la bukan ucapan, penghargaan, or hadiah yg aku gilakan,as long lepas habis kelas pelajar2 ucap "terima kasih cikgu" (skrg ni pelbagai versi ucapan terima kasih lepas habis kelas tau...paling famous ala-ala upin&ipin.)



No comments: