Sunday, May 30, 2010

wahhh......SENIOR


hehehe....aku dah curi gamba ni dari page kak dila....cute gler gamba ni.

http://rasahatidhila.blogspot.com

aku sgt suke hati melihat gambar ni, gamba senior2 aku...kak ana,kak ain, kak ina, kak dila, wahhh ramainye akak2 aku ni.....

mase aku part1 dieorg ni part5 ....kat department aku dieorg ni ala-ala mcm BFF paris hilton.
akak2 ni tomei2 belaka tau....n lagi dieorg sgt baik hati walaupun senior (hehehe puji lebeh laaa)

aku mengikuti perkembanagn geng BFF ni...dieorg sume still keep in touch n sweet sgt2 persahabatan mereka.....time kakdila kawen dieorg pakai baju same color...wahhh best nye, pkare mcm tu memerlukan keserasian n sehati sejiwa yang tinggi....bagus banget dehhhhh....

aku ari ni sgt letih,walaupun ngah mood exam,jge exam ddok saje tapi otak aku penat badan aku letih....esok pbarisan hari guru peringkat daerah, jap lagi ade reaheasel tapi ble tgk gamba senior2 aku ni rase suke hati sgt2....

SEMOGA KALIAN BERSAHABAT SAMPAI KE AKHIR HAYAT
luv u kakak-kakak semua

Wednesday, May 19, 2010

GURU atau CIKGU?

Sudah 5 hari berlalu 'HARI GURU" (16 MEI setiap tahun), antara sms yang aku terima........


from En Razlan (pencetak majalah sekolah masa kat seri tanjong)

Adakah anda ibu terbaik, isteri terhebat? Semestinya anda 1 dalam 1000 di dunia. Apakah cita-cita anda sebelum jadi guru?Mejistret?loyar?Ejiniar?Anda menyesal jadi guru?cuba lihat, ada tidak loyar yang sanggup pakai topi arkitek?ada tidak majestret yang berani sarung kot doctor?tapi guru adalah SEMUA itu.Kiata lah doctor bila budak sakit, loyar bila parents soal, majsitret bila budak bergaduh. Hata security guard & AHLI NUJUM pun kita!oleh itu banggalah jadi cikgu.SELAMAT HARI GURU.


from kak haliza a.k.a bon liza

Biarku menjadi LILIN memberikan cahaya…Ikhlas menolong tak harap sanjung.Ikhlas berbudi tak harap puji.Ikhlas berkorban tak harap ganjaran. Itulah insane yang bergelar GURU….Selamat hari guru…CIKGU!


from kak ann cikgu SKKS

Guru yang SEDERHANA memberitahu. Guru yang BAIK menerangkan. Guru yang CEMERLANG menunjukkan. Guru yang HEBAT memberi inspirasi . SELAMAT HARI GURU.


from kak julita (ni mesti si adip anak dia yg taip)

SEMOGA MENJADI SUMBER INSPIRASI….SELAMAT HARI GURU….CIKGU…..LUV U


from Mr. faizul a.k.a jiwang (hampeh la ko, blanje mkn ke orait gak)

Selamat hari cikgu wehhhh…….


from putri 3BERLIAN

Camat ary guru….cikgu,jasamu dikenang


from zairie ex-student seri tanjong
selamat hari guru cikgu Azean....kami rindu cikgu....hehehe

from Pua Shee lee ex-student seri tanjong(ringkas dan padat)
laoshi...selamat hari GURU untuk kamu. guru pembina negara bangsa....

from unknow (sapo ni ehhhhhh, agak skema bunyi nye)
Cikgu yang menarik perhatian student perlu pandai mengajar, banyak ilmu, cantik, boleh membantu student bila-bila masa diperlukan. semua itu ada pada kamu.....selamat hari guru khas buat kamu....

paling best ucapan dari anak-anak buah aku...
kimi : cikyan cikgu kan.....selamat hari guru cikyan (aku tau mak dier yg ajar tuuuu, sbb byk kali aku bgtau along x kan x de ape2 utk aku ni...hehehe dapat hadiah baju dari kimi n fizi.....terima kasih nanti raya cikyan belikan baju ehhhh)

so sad en.nazrin x ingat hari guru bila ,hampeh jek ....tapi x pe la bukan ucapan, penghargaan, or hadiah yg aku gilakan,as long lepas habis kelas pelajar2 ucap "terima kasih cikgu" (skrg ni pelbagai versi ucapan terima kasih lepas habis kelas tau...paling famous ala-ala upin&ipin.)



Sunday, May 9, 2010

lanjutan LAWATAN ke PUTRAJAYA


last 2 week aku terpaksa ke putrajaya kementerian pelajaran, lepas abis skool tergesa-gesa terus pegi, makk ai........aku terpaksa jalan kaki jauh sbb arah tujuan aku bahagian pendidikan guru tapi yg aku masuk pintu utama kaunter kementerian pelajaran, rupanye banyak bahagian kat situ.......ingatkan satu bangunan tingkat laen2 tapi bangunan lain plak.

pengawal : bahagian pendidikan guru kat belakang bangunan sebelah kanan dik...

yayan : (ingatkan dekat tapi.........jauhnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee) ni gara-gara en.nazrin dropkan aku kat depan kaunter tu then dier parking nta kat mane....so terpaksa la jalan agak jauh nak smpai kat bahagian pendidikan guru tu.


aroma ikan bakar JERAM

lepas penat balik dari putrajaya sempat lagi balik singgah makan kat pantai jeram cadang nak belanja en.nazrin sbb cuti halfday temankan aku g putrajaya tapi dalam wallet tinggal singgit...so en.nazrin pula yg kuar duit...hahaha

p/s : gambar hasil kerja en.nazrin, beliau nak tingkatkan mutu menjadi 'penangkap cahaya' (photography)