Wednesday, September 16, 2009

salam SYAWAL dari YAYAN


I would like to take this opportunity to wish all our Muslim friends out there,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

Tahun nie tahun ke-2 aku berpuasa di rumah bersama keluarga aku yg happening tu, dan tahun nie juga aku beraya dengan buah hati pengarang jantung aku encik nazreen. Setelah hampir 3hari bilik guru ni kecoh dgn cuti yg kejap kena ganti kejap x cuti pada hari jumaat ni ,akhirnya……..menteri pelajaran mengumumkan jeng…jeng…jeng…CUTI KHAS untuk seluruh institusi pendidikan di Malaysia ni pada jumaat ni….


Aku mcm ni la x balik mane2 so aku x perlu susah hati utk bhadapan dgn trafik jam, jadi jumaat ni cuti atau tidak aku tetap la begini menunggu ketibaabn syawal..syahdu jek. Ape yg aku nak citer kat sini sudah tentu psl syawal yg bakal menjelang x lama lagi. Kat sini aku ade buat sedikit check list mane2 psiapan yg aku rase sudah settle n belum settle.


Baju raya utk diri sendiri – done (bape pasang itu rahsia)


Baju raya fizie & kimie (anak buah) – done (ni den nak kobar ni, memang santak jenuh gak nak pilih baju utk bdk2


Baju raya ibu n abah – done


Kuih raya – fuhhh selesai, ibu senyum lebar...


Kemas2 rumah – 70% selesai lagi 30% esok kot


Duit raya – esok ptg baru dpt dari b dier tukar kat pakcik dier keje BSN


Enjoy the holidays!!! Those on the way back to their kampung please drive safe. Looking forward to hanging out at all ya open houses!


1 comment:

jow0 community said...
This comment has been removed by the author.