Wednesday, September 16, 2009

salam SYAWAL dari YAYAN


I would like to take this opportunity to wish all our Muslim friends out there,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

Tahun nie tahun ke-2 aku berpuasa di rumah bersama keluarga aku yg happening tu, dan tahun nie juga aku beraya dengan buah hati pengarang jantung aku encik nazreen. Setelah hampir 3hari bilik guru ni kecoh dgn cuti yg kejap kena ganti kejap x cuti pada hari jumaat ni ,akhirnya……..menteri pelajaran mengumumkan jeng…jeng…jeng…CUTI KHAS untuk seluruh institusi pendidikan di Malaysia ni pada jumaat ni….


Aku mcm ni la x balik mane2 so aku x perlu susah hati utk bhadapan dgn trafik jam, jadi jumaat ni cuti atau tidak aku tetap la begini menunggu ketibaabn syawal..syahdu jek. Ape yg aku nak citer kat sini sudah tentu psl syawal yg bakal menjelang x lama lagi. Kat sini aku ade buat sedikit check list mane2 psiapan yg aku rase sudah settle n belum settle.


Baju raya utk diri sendiri – done (bape pasang itu rahsia)


Baju raya fizie & kimie (anak buah) – done (ni den nak kobar ni, memang santak jenuh gak nak pilih baju utk bdk2


Baju raya ibu n abah – done


Kuih raya – fuhhh selesai, ibu senyum lebar...


Kemas2 rumah – 70% selesai lagi 30% esok kot


Duit raya – esok ptg baru dpt dari b dier tukar kat pakcik dier keje BSN


Enjoy the holidays!!! Those on the way back to their kampung please drive safe. Looking forward to hanging out at all ya open houses!


Tuesday, September 15, 2009

agak LAWAK citer nie tau

dah lame aku x update laman sesawang yg dah bsawang ni
so today aku nak cter satu kejadian lawak...
hahahaha......




gelak dulu baru gempak citer ni...
x tau gempak ke x tapi bg aku, kak julita n izyan yg lalu kat jln tu memang lawak gler la...
ok2 cter dier mcm ni....
smlm tghari blik dari skool kul 1 dah tentu aku kena lalu jambatan kuala selangor yg memisahkan antara kuala selangor dan tanjong karang...klu x de jambatan tu alamatnye aku naik sampan la balik rumah...
pas lalu jambatan tu akan jupe satu kawasan 'panas', kawasan JPJ buat sekatan jalan...
aku mcm bese la kerek skit ble lalu kat situ sbb aku ade lesen n roadtax kereta aku bayar maaa...so ape nak takot...aku pun lalu ngan selamber nye....
ble lalu kat situ yg paling aku akan usha2 mesti abg2 JPJ kat situ...sbb muda2 belaka...aku ngan oya cakap dieorg tu sume bdk2 praktikal JPJ sbb muda2 sgt...

yg lawaknye...smlm aku lalu dieorg ngah anyam KETUPAT...pehhhh nak tgelak kat tepi jln pegawai JPJ x buat sekatan jalan tapi ramai2 anyam KETUPAT....

dah x de keje agaknye abg2 JPJ tu.....nanti blik skool aku nak tgk la dieorg anyam KETUPAT lagi ke tidak..............TAMAT

Tuesday, September 1, 2009

salam RAMADHAN

selamat berpuasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dari yayan.........