Monday, February 16, 2009

what i did LAST WEEKEND ??













what i did last weekend ?? ahaaa.....
ni yg nak story nie.......

~zoom malaysia zoom kuala selangor ~

utk pengetahuan sume klu korang dtg kuala selangor bukan takat ada bukit melawati yg sememang nye bersejarah (masuk dlm buku sejarah tingkatan 5 tuu kau) ada gak taman alam yg jd tmpt burung2 berhijrah, ada gak kelip2 yg sememangnye hanye ada 2 tmpt jek kat dunia ni kat hutan amazon n kat kg kuantan kat kuala selangor (ni fakta bukan auta)

yanggg terbaru kat kuala selangor ni ada aquarium ikan air tawar yg agak2 besar tapi x de la besar mcm aquarium kat KLCC tuuu, masih lagi bleh di bangga kan la gak. so ari sabtu tu hari my sister oya selaku staff majlis daerah kuala selangor yg mengendalikan aquarium tu adakan majlis perasmian. oya pun bawak la aku juge anak buah aku yg dua org tu ~fizie & kimie~

disbbkan majlis tu terlalu rasmi dgn karenah anak buah aku yg hyper active mane la leh dok diam,aku plak tkejar2 sbb da sah2 tulis kat aquarium tu ~di larang menyentuh cermin aquarium~ tapi anak buah aku tu mane la reti bdk2 lagi kan n staff kat situ da jeling2 jek...adeh malu!!!

aku pun mintak la uncle dtg, half and hour kemudian dtg la WFV tu (beliau akan sentiase ada bile aku perlukan)

~zoom malaysia zoom Le Tour de Langkawi 2009 @ kuala selangor~

kiteorg pakat2 tgk Le Tour de Langkawi yg akan lalu kat kuala selangor ni,as a anak jati daerah kuala selangor aku wase bangga la kuala selangor ni jd trek utk team berbasikal tu.patot la aku tgk polis bsepah2 dari tg karang tu smpai la kuala selangor ingatkan de rompakan besa kat malaysia ni kew.


tq sgt2 la uncle jge fizie n kimie yg hyper tuu sbb aku excited sgt nak tgk Le Tour de Langkawi tu lalu,siap sedia dgn kamera standby bila2 mase jek. leh plak fizie nak kencing plak,nasib ade semak aku pun da jampi mintak izin tok nenek anak cucu tumpang lalu.masalah btol la fizie tu time2 mcm ni nak kencing la ape laaaa.nasib uncle dier tu ade sbb aku memang nak fokus tgk org berbasikal,iyerrr la excited la kater.


cikyan : fizie...kimie kang de org nek basikal lalu lambai2 tau.

10 minute kemudian.......................

fizie : cikyan!!!!!!!!!!!!!! org naek beskal dah lalu (aku pun kelam kabut on camera sbb agak bcinta gak aku tggu tapi x lalu2..nak tau ape yg lalu??)

yg lalu bdk2 naek basikal jalan2,hampagas btol.......



so ni la pic yg sempat aku snap mase team Le Tour de Langkawi tu lalu,aku excited tgk moto2 besar lalu tgk marshal2 dgn polis2 nek moto besau lalu lalang kawal lalu lintas,ada gaya laaaaa kan bgaya jek tuu.......... al-kisah pada hari ahad la pulak......................



hari ahad plak aku ngan oya ngan anak2 buah aku nak tgk upin&ipin GENG, anak buah aku merengek2 nak tgk hampeh btol pengaruh iklan tv la nie punye psl. nak dijadikan cerita pegi la sunway piramid tapi.........full smpai ari khamis, hampeh gler.then g la bukit tggi pun full gak (pas ni klu ida mandrin a.k.a kakros dpt bonus sbb kutipan upin &ipin box office memang cun la tu sodin blanje aku skali sbb aku ni penyumbang kepada sasaran 10 juta les' copaque production tu kang)

~watak sodin diatas adalah sedara aku ~

~watak ida mandrin diatas adalah classmate mandrin aku kat uitm merangkap kekasih gelap sodin merangkap suara latar bg watak kakros dlm upin&ipin the series,nape plak dlm geng bukan suara ida, en sodin tlg jwp soklan aku ni ehhh~

p/s : zoom malaysia kerana semua ada di malaysia. tgk la filem upin&ipin GENG (adehh promosi gler2 ni) tu jek utk entri kali ni....im sorry (tiru trademark amir raja lawak 3)