Wednesday, January 28, 2009

TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tarikh : 28 January 2009
Masa : 9.17pm
Tempat : Bilik ku syurga ku
Mood : Esok ada interview lantak situ
Lagu : Greyskymorning - cinta gila (giler kau yayan layan lagu indie)

Aduhh mcm zaman dulu-dulu la plak cari2kan jodoh ni,ape lelaki skrg ni x bisa cari teman hidup sndri kew smpai mintak keluarga tolong carikan. tapi aku percaya mesti ada sbb2 blaku eksprementasi cari2 jodoh ni.

Pelik btol la aku ngan paksu ngan maksu aku tu merangkap adik abah aku yg paling bongsu,aku dok diam2 jek kat kenduri kawen cozin aku 25 januari 2009 kat subang tu hari leh plak blaku babak jodoh menjodohkan aku ngan anak sepupu paksu aku tuu. Patot aku rasa len mcm jek….ceh ada udang disebalik mee (patot la acik beria2 call tanye aku dtg ke tidak kenduri nampak sgt ada hidden agenda a.k.a agen mencari jodoh rupanye....hampeh)

Hampeh giler x ingat, malu…..segan…..terperangkap…..terjebak…..face to face ngan c mencari jodoh tuu...adehhh rupa jambu tapi nape plak jodohnya enggak kunjung tiba.Perkara ni berlarutan sampai org tua mamat jambu tu nak jupe aku, blaku lagi babak pergolakan jiwa,giler kau nak dtg rumah,pada mula berlaku salah faham ingatkan dtg rumah nak merisik or pe2 lah urusan2 kawen yg aku x tau or memang x pena amik tau, tapi setelah paksu aku terangkan just nak dtg berkenalan ngan family aku jek. lagi skali….giler kau nak dtg bkenalan x mau lerr aku…laling aku tu camne plak….

Aku rasa la lelaki2 bujang mcm tu x de mase nak cari jodoh agaknye sibuk dgn kerja jek,tu pasal la mintak parent tolong carikan tapi kenapa AKU!!!!!! Aku suda punya encik laling. lagipun aku terlalu muda untuk kawen2 sbb tgk gaya mcm pihak lelaki tu dah desprated sgt sbb adik2 bawah dier sume dah kawen,rileks la bro baru 29 dah glaba kew...

Eeeeeeeeee malunye……………da la aku mls la nak citer lagi seram btol bunyinye,bagi aku bab pasangan hidop ni bia la sndri yg tentukan pandai2 la cari sndri kang pe2 hal pun sndri la tanggung,aku sedang dlm proses mencari keserasian n aku x nak la sakitkan ati mane2 pihak...ati beliau tu selembut kuih pau so bab2 mcm ni pasti membuatkan adrenalin beliau mengalir pantas. DUGAAN.........

Tuesday, January 20, 2009

TAG lagi ke????

suka plak aku jwp soklan yg agak2 ngek mcm ni(kaknurul cakap ngek ngok) sape2 nak jwp TAG ni sila la jwp,actually ni tag dari my classmate jaquelin martinus dari sabah bah...kamu sudah bertunang yaa bah...tahniah yaa bah....


1.What's his/her name?
> siapa????

2. Does he or she have a boyfriend/girlfriend?
> ohhh dier ke?? yaa iyaa lahh ada

3. Do you know a secret about him/her?
> not really

4. Is this person older than you?
> tua 5bulan…haha

5. Has he/she ever cooked for you?
> nehhh…tidak pernah pula, klu bg strawbery tu kre masak kew x??? haha ngek btol la...

6. When was the last time you thought of him/her?
> kejap ada kejap takde

7. Do you have a nickname for each other?
> mesti ada maaaa...

8. How many times do you talk to this person in a week?

> ber time-time (maaf penggunaan bahasa rojak)

9. Why is this person your first featured?
> he is my beloved best friend,hanya beliau yg sanggup layan kerenah azean ayoub ni like princess..hehe

10. Have you seen this person cry?
> no lahh….but he is sensitive person hati selembut gula-gula kapas

11. How long have you known this person?
> since 1991 lama tuuuu beb....

12. Have you ever been to the mall with this person?
> yupz..beliau sanggup jalan berbatu-batu dgn saya..kan..kan ngek

13. Have you ever watched movies at his/her place?
> nope, next time maybe

14. If you ever moved away would you miss this person?
> owhhhh...goshhh

15. Have you ever given this person something?
> ada-ada..dlm kereta beliau

16. Have you ever done something really stupid with this person?
> we memang giler-giler….kan ngek kan...

17. what is it that you love doing with this person?
> playing tennis / hangout / collaboration singing in car

18.do you love this person?
> aiseh bonus question nehh..

19. Do you know everything about this person?
> a little bit…

20. Do you know this person's shoe size?
> size 9 kan ngek….pssstt baru tau pagi td secara x sengaja…nasib dpt jwp soklan ni..hehe

21. Have you ever worn this person's clothes?
> no lahh…mak beliau kan ada, beliau sgt2 cinta mak beliau

22. Have you ever heard this person sing?
> selalu sgt dehh,lagu2 org putih a.k.a lagu2 mencarut

23. Have you and this person ever had a fight that lasted more than 2 days?
> takde gado pun…we baek2 saje

24. Have you and this person gone clubbing?
> nope..i wish jgn la…reputasi beliau keje di institusi keagaman kene dijaga….gler kau nak g clubbing…

25. Do you know how to make this person feel happy?

> i think so..hehe

26. Do you and this person talk a lot?
> beliau cakap saya talkative + talkaholic,so dier dgr jek la saya membebel2 sbb dier tak byk cakap pun

27. Have you kicked this person?
> eeeeeehhh…tlg la nyahh…….

28. Do you miss this person?
> lagi-lagi soalan bonus..

29. Do you want to be with him/her forever?
> berserah aja dehh…ada jodoh tidak kemana…fuhhhh...

30. why?
> jodoh ajal maut ditangan tuhan kena la percaya kepada qada dan qadar NYA...fuhh cam ostazah plak...

Friday, January 9, 2009

lagi-lagi TAG

tag dari lyinn dier bg kat frenster so paste la kat entri kali ni....

Did you have any unread text messages when you woke up?
- yes,maxis ngek btol..mlm td line cam hampeh sbb hujan.

Whats your relationship with the person you last texted?
- lalink

What are your plans for today?
- nak pegi beli no pin kat BSN tapi tidak di BSN tg karang (x moh pegi BSN tuu lagi)….g jauh skit kat kuala selangor la.

Where was your default picture taken?
- seksyen 2 (pic konvo studio)

Are you in a relationship, single, complicated, married, or engaged?
- berdua lebih baik

Have you ever had your heart broken?
- yeap..duluuuuuuu (nak nyanyi la jap ~cintaku dlu telah ku buang jauh~ jgn bilang tidak rafi ahmad feat ayu shinta)

Do you wish someone would call you right now?
- nope..i know he always damn busy ….tika ini sedang meeting BAKTI.

Do you find piercings attractive on the opposite sex?
- ehhhhh…..so sad for that.

What song are you currently listening to?
- fall for u – secondhand serenade

Could you go the rest of your life without smoking a cigarette?
- yeah (nak tau jwpan sid nazrin baby la apa dier)

Name something you dislike about the day you're having?
- waiting for 1++ hours indah water dtg wat service,dah bg alamat yg btol lagi mau sesat2..ngek btol.

Is there anybody you're really disappointed in right now?
- tentera zionis,kekejaman Israel di Gaza.why so cruel????

Do you miss someone?
- lagi2 lalink

If you are being extremely quiet, what does that mean?
- baru bgn tdo (blur tahap ting tong) or not in the best mood

What is the weather like today?
- sunny

Do you have anything to complain about?
- kelembapan berurusan di bank islam tg karang (yg jge kaunter makcik2 lem btol control cun jek) dah la x de suggestion box leh gak complain2 utk tingkatkan prestasi kje makcik2 tuu.

Do you have curly hair?
- yahhh ~guna jari pun boleh~

Do you talk about your feelings or hide them?
- depend on situation

What are you looking forward to in the next few months?
- nak pandai main tennis (nak lawan ngan nyahh jaja n mr.jiweng2)
coach ckp tgn kne kuat mane leh lembik2.

What are you doing tomorrow?
- lagi2 nak main tennis / nak tgk bola kat stadium selangor vs N9

If someone looked on your bed, what would they find?
- pillow dan magazine berselerakan

What was the last movie you watched?
- Madagascar: Escape 2 Africa

Will you be in a relationship 3 months from now?
- x kan nak engaged kot…tidak…tidak (3 years from now mayb)
nanti la tanye lalink camne...hehehe

Are you happy at the moment?
- yes,sgt suka bila suka hati

Do you want to get married?
- hopefully, will he not disappointed me, klu di pinang yaa mau aja dehh.


so sape2 nak jwp pun leh...jaja gatai tu mesti akan jwp punye klu dah kne tag ni,kaknurul pun leh jwp gak dari rindu2 tu baek jwp tag yg ngek ni yerr.