Sunday, December 13, 2009

wedding NORA

noraniza dan suami 13 disember 2009 Tg Karang ( jiran i la nyahhh )


HALIZA dan si baju hijau ZAIDI (askar lor)

wedding kakliza a.k.a jebon ngah dgn pasangan beliau en.zaidi
SIMPANG AMPAT,MELAKA 12 DISEMBER 2009



kakliza sorry sgt2 sbb x bwk kamera SLR, ni angkara en.nazrin la ni last minute kamera membe dier nak pakai plak......so compact camera pun jadi laaaaa.....tapi tgk la tu abis gamba semua gerak2...renjis2....ahaaaaa...........





P/S: semoga kakliza dpt tukar sklh nun bsama suami tcinta nanti....pcubaa yg berani sepersalinan hitamputih.....selamat pengantin baru semoga kekal ke akhir hayat.


wedding JAJA & GG

5 DISEMBER 2009 TG KARANG JEEEE.....hehehehe


pic kat atas ni aku curi2 amik dari tingkap uma jaja.....nyahhh mkn lmbt sbb raja sehari la katakan....


p/s : semoga hubungan jaja n bro gg berkekalan hingga ke akhir hayat....
sedap plak nama jaja & gg (lehhh wat tajuk drama la plak...adehhh jaja VS gg pun orait gak) pic ambik x byk sbb jaja asyik makan and makan dan makan dan terus makan,lagi2 makan...aku ngan akak aku oya tu dah loteh menunggu kat dlm rumah (pssssstttt dtg lmbt)

Wednesday, December 9, 2009

hantaran HALIZA a.k,a jebon ngah










p/s: bukan hantaran i tau nyahhhhh....tapi hantaran kak haliza yg aku buat bersama2 kak ina a.k.a jebon long bersama dgn kak dian juga kak yati.....abis jari jerami aku luka terkena gam tembak yg panas tuuuuu..

Monday, November 30, 2009

WEDDING EKIN DAN PASANGAN

28 Nov 2009, merlimau melaka








Wednesday, November 25, 2009

SALAM AIDILADHA

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
Kpd semua, siap sedia dgn parang, kapak & pisau dr skrang. Pertumpahan darah akan berlaku pd pagi 27haribulan di seluruh negara. Lembu, kambing, unta & kerbau pasti ada yg terkorban. “SELAMAT HARI RAYA KORBAN.”
by: YAYAN

Thursday, November 19, 2009

TERIMA KASIH






Finally

last day aku kat sekolah ni. Tapi x de la lastday pun nanti 7 Disember duty jaga SPM (Pendidikan Al-quran dan Al-sunnah) dan dtg meeting 28 Disember nanti (aiseh birthday aku daaaa time tu)



Terima kasih aku ucapkan pada barisan pentadbir yg bg peluang pd aku menjalankan tugas2 yg diberikan, actually semua tugas aku lakukan dgn ikhlas dan anggap sebagai amanah (ibu aku hari2 pesan pergi sekolah kena ikhlas buat kerja elok2,aku kan paling dgr cakap ibu a.k.a anak ibu la katakan). Klu sesapa bg aku keje memang aku senyum jek terima, aku buat keje tu semua bukan sbb aku takot tapi anggap sebagai amanah.Lagipun En.Azly lecturer uitm aku pernah berkata “ setiap jam kita bekerja ni jatuh ringgit” so aku kne la kerja sungguh2 sbb ni adalah minat aku…lalalala kerja laa…..



Terima kasih juga pada guru2 yg byk membantu aku, memberi tunjuk ajar, memberi sokongan, hanya tuhan jek yg mampu membalasnya (aku ni byk bertanya selagi aku x phm mesti aku akan tanya lagi dan lagi dan lagi)

Masa mula2 aku dtg sklh ni ramai ingat aku ni sombong….



Tapi……….



Aku ni pemalu sebenarnya, masa kat uitm aku sgt la bubbly, dalam kelas prof.hamidin, cikzulu, en.razak aku sgt la aktif berkata2.



Ble masuk alam bekerja aku jd pasif sbb aku x biasa bercakap dgn org yg jauh lebih berpengalaman dan yg lebih tua, masa aku mengajar kat SKKS dlu pun mcm tu juga, aku ni pemalu sbnrnya sbb aku sedar yg aku hanya guru sandaran. Lagipun aku takut kata-kata aku boleh menyinggung org, alam bekerja jauh berbeza dgn alam belajar.

Aku ingin memohon sepuluh jari ampun dan maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki sekira nya aku ada terkasar bahasa, jauh di lubuk hati, aku terlalu menghormati mereka semua barisan para guru ini.



Aku berdoa semoga sekolah ini menjadi sekolah cemerlang, gemilang dan terbilang…

1MALAYSIA 1SEMANGAT

Tuesday, November 3, 2009

RIMUP 'lets party'

RIMUP ( Program Rancangan Integrasi Murid Untuk Perpaduan)


tamatnya peperiksaan PMR....penyelaras tingkatan3 buat mcm2 aktiviti.....antaranya program RIMUP 'lets party"







Wednesday, October 21, 2009

puding ROTI

huhuhu.....skrg ni aku ngah obses buat puding roti....

org pertama yg aku bg rase dah tentu encik mohd nazreen tuuu....

sape2 yg nak cube lehh la cube gerenti jadi....



bahan-bahan :

3 biji telur ( grad A la baru jadi ehhh)
esen vanila (ni agak2 laaaa sbb hanyir baru telur kan)
susu cair 1 cawan (jenama x kisah)
mentega di cairkan 3 sudu
roti dalam 5 keping - 6ckeping

extra: lehhh la tambah2 letak kismis kew...buah2 kew...kacang2 kew..

bakar 160'C selama 30 minit....

selamat mencuba..........................

Tuesday, October 20, 2009

gambar-gambar AYU bertunang

hahaha......ni post pasal org nak kawen punye..pic ni semua pic cozin belah daddy aku...ayu ni baru 21thn usia dier...ala2 anak ikan la..hehehehe....dalam belah sedara mara belah abah aku tuuu dier la yg palig cute sekali....


majlis bertunang dier memang gempak abis....cik bibah ngan cik mali memang layan abis anak sulung dier punye kerenah...ibu cakap abis dekat 5k tau utk pelamin n katering....majlis ni skali ngan open house hari raya....


cik bibah n ayu.....alololololo....


sempat gak la aku pose ngan ayu ni....agak tired gak time ni sbb aku dari seremban....direct tros dtg mjlis ayu ni...abah aku tu klu bab suku sakat dier memang cepat jekk....




pic ni semua aku yg tangkap tau guna camera en.nazrin yg mahal tuuu.(opsss kamera ofice daaaa)

Wednesday, September 16, 2009

salam SYAWAL dari YAYAN


I would like to take this opportunity to wish all our Muslim friends out there,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

Tahun nie tahun ke-2 aku berpuasa di rumah bersama keluarga aku yg happening tu, dan tahun nie juga aku beraya dengan buah hati pengarang jantung aku encik nazreen. Setelah hampir 3hari bilik guru ni kecoh dgn cuti yg kejap kena ganti kejap x cuti pada hari jumaat ni ,akhirnya……..menteri pelajaran mengumumkan jeng…jeng…jeng…CUTI KHAS untuk seluruh institusi pendidikan di Malaysia ni pada jumaat ni….


Aku mcm ni la x balik mane2 so aku x perlu susah hati utk bhadapan dgn trafik jam, jadi jumaat ni cuti atau tidak aku tetap la begini menunggu ketibaabn syawal..syahdu jek. Ape yg aku nak citer kat sini sudah tentu psl syawal yg bakal menjelang x lama lagi. Kat sini aku ade buat sedikit check list mane2 psiapan yg aku rase sudah settle n belum settle.


Baju raya utk diri sendiri – done (bape pasang itu rahsia)


Baju raya fizie & kimie (anak buah) – done (ni den nak kobar ni, memang santak jenuh gak nak pilih baju utk bdk2


Baju raya ibu n abah – done


Kuih raya – fuhhh selesai, ibu senyum lebar...


Kemas2 rumah – 70% selesai lagi 30% esok kot


Duit raya – esok ptg baru dpt dari b dier tukar kat pakcik dier keje BSN


Enjoy the holidays!!! Those on the way back to their kampung please drive safe. Looking forward to hanging out at all ya open houses!


Tuesday, September 15, 2009

agak LAWAK citer nie tau

dah lame aku x update laman sesawang yg dah bsawang ni
so today aku nak cter satu kejadian lawak...
hahahaha......




gelak dulu baru gempak citer ni...
x tau gempak ke x tapi bg aku, kak julita n izyan yg lalu kat jln tu memang lawak gler la...
ok2 cter dier mcm ni....
smlm tghari blik dari skool kul 1 dah tentu aku kena lalu jambatan kuala selangor yg memisahkan antara kuala selangor dan tanjong karang...klu x de jambatan tu alamatnye aku naik sampan la balik rumah...
pas lalu jambatan tu akan jupe satu kawasan 'panas', kawasan JPJ buat sekatan jalan...
aku mcm bese la kerek skit ble lalu kat situ sbb aku ade lesen n roadtax kereta aku bayar maaa...so ape nak takot...aku pun lalu ngan selamber nye....
ble lalu kat situ yg paling aku akan usha2 mesti abg2 JPJ kat situ...sbb muda2 belaka...aku ngan oya cakap dieorg tu sume bdk2 praktikal JPJ sbb muda2 sgt...

yg lawaknye...smlm aku lalu dieorg ngah anyam KETUPAT...pehhhh nak tgelak kat tepi jln pegawai JPJ x buat sekatan jalan tapi ramai2 anyam KETUPAT....

dah x de keje agaknye abg2 JPJ tu.....nanti blik skool aku nak tgk la dieorg anyam KETUPAT lagi ke tidak..............TAMAT

Tuesday, September 1, 2009

salam RAMADHAN

selamat berpuasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dari yayan.........

Wednesday, August 12, 2009

sesi FOTOgrafi badan PENGAWAS




p/s: kesuntukan masa.....nanti update ehhh...