Tuesday, November 11, 2008

u know ke what i did last SUNDAY....


just nak share last sunday aku buat ape,sejak terjebak mem-blog-ging kn dri ni aku wase cam sume mende aku nak citer ...last sunday ada Hi-Tea kat hotel quality sempena majlis perpisahan sir kamal yg nak pindah...tema pink,merah,putih,hitam (idea makcik2 jongket) majlis stat kul3....tapi aku ngan jaja cadang g kul 2 (sbb nak tgk melodi dlu bese la kaki2 gosip cam aku ngan jaja ni) sbnrnye g kul 2 makne nye cari nahas sbb nak smpai shah alam mau dekat 1jam suku gitu....da la ujan time tu....memang da agak da...kul 3.30 baru kiteorg smpai...datin tina asyik call jek sbb majlis da nak stat...dieorg ingat aku sesat...mane mau kat shah alam tu aku sesat sbb shah alam tu kan jamban aku..ish3...da la dtg lmbt smpai2 trus mkn pas ucapan skit dari GB ngan sir kamal....smbil mkn tu de cabutan bertuah (insan x btuah cam aku ni memang x pena dpt pun),karaoke,ngan aktiviti sampingan skit. menu dier memang sedap western pun ada tapi tekak aku yg cam hampeh ni mane la lalu nak mkn(time2 ada mkn2 gini sakit tekak la plak)aku cuma melantak cheese kek dier jek memang world la..yummy
~rentetan sms~
y a y a n: hye....bz ngan viva kew???
setengah jam blalu (mane la dier ni x reply plak,akhirnya...)
n a z r i n: woi yan! lepak ar sini (len yg aku tggu len plak msg yg msuk)
y a y a n: aku kat shah alam la...lepak mane plak (ajak kuar minum kew)
n a z r i n:lepak depan blai raya...haha!mancing2 (sengal btol la membe aku sorang ni)
fon aku bbunyi lagi tanda ada msg(nie mesti dier)
u y a: dekyan jgn lek mlm2 sgt,kang ibu bising....
y a ya n: okait bos beres (isshhhh...ingat aku g jongket kew)
x lame pas tu......gotcha....
m e d u l a : hye...x la....baru bgn tdo ni....nape ea?????
alamak tdo plak,smbil tu tgk jam masih
awl kesian plak (aku x suke ganggu org tdo)
y a y a n: xpe....g tdo dlu....
6ptg maka bsurai la sume pas masing2 kenyang.
yg aku plak sibuk nak amik gamba,
klu ada kamera memang pantang....
gamba2 sengal sume pada jaja x sempat amik lagi.
aku pun teruskan misi nak jupe ngan ~m e d u l a~ ......
y a y a n : can i meet u?????
senyap x berbls...cal x angkat, msg x reply (tdo lagi kew)...
aiseh nape plak ni...
aku pun g la uma dier bajet nak wat lawatan,
aku de belikan dier kek
(nak melawat org mane leh tgn kosong,
nak belikan buah cam lawat org sakit
plak kan,kire orait la tu kek tu as long as aku ni ikhlas)
aku call lagi tapi x berangkat..
(dalam ati dier ni mesti x mau jupe ngan aku ni...
segan kew,tdo lena x ingat dunia kew...
aku memang suke buat andaian n keputusan sndri)
jaja cakap letak jek la kek kat pintu uma dier....
then aku pun balik ngan wase cam x best jek...
wase cam nak wat bunjee jumping jek
smpai kat area kapar....kring!!!!!!!!!!!
(actually tu bukan ringtone handfon aku pun...hahaha)

~m e d u l a~ call
moral of the story klu nak jupe org tu kena la bgtau,
patot aku cakap nak jupe
tapi aku suruh dier g tdo tu nape
(blur coz TERlebih mkn cheese kek kot)
dier plak g dobi x bwk handfon....
dlm kereta jaja mbebel x ingat kat aku
pedih btol telinga dgr makcik tu membebel,
tp memang silap aku pun time dier tanye,
aku patot bgtau awl2 nak jupe bukan
suruh dier tdo smule n dier ingat aku x jd nak jupe,
sblom tu memang
ada pakat2 nak jupe tp x janji.
MISUNDERSTANDING!!!!!padan la muka dgn aku ni,
x dpt aku nak jupe ngan ~M E D U L A~
p/s: mesti yg kepoh2 tu nak tau kan sape ~medula~
tu...hahaha..lu pikiq la sndri...x kan la aku nak jupe kwn aku pun x leh.....suspen jek....

~datin tina.....susah btol nak amik gamba ngan dier ni...iyer la kan name pun datin kan......saiDATINa zahra~

4 comments:

blurman said...

SaPe mEduLa itu Wahai Yayan.bolEh sy Mahu menJadi MedUla teRseBut.

indieb0y said...

amboi,nak wat bunjee jumping,klu yayan x dpt jupa sy agak2 awk buat x bunjee jumping tu.medula tu mcm nama kucing anak jiran sy.

as_palela said...

hoi yan..pandai ko ek skrg,blogging tuh.citer la psl kwn ko ni.beb waa tau la sape medula tu,hahahaha.......

JaJa JaJa said...

medula..medula..bagi spatula tau la..mau ka???????