Saturday, November 29, 2008

ATTENTION!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dgn ini aku mgumumkan dgn sgt suke ati yg berbunga2 tahap cam nak wat bunjee jumping .....
~my graduation day on 2nd Disember 2008~
ahaaaa...tq abah sponsor baju yg bratus harganye,luv u abah... (botak kpale abah aku camtu konvo punye psl)

nasib la time amik jubah tu sume settle (kre lepas la sume tapisan) aku cuma risau psl saman kereta aku yg pakguard uitm saman yg blambak2 tu jek,fuhhh...

nida,kila sangkut plak saman2 tu tp nasib aku lepas...ahaaa...raptai x pegi ape nak jd???? ini yg dinamakan pengaruh rakan sebaya,dah tjebak ngan rakan sebaya ni susah btol,hahaha...


x pegi raptai tp kiteorg g jongket celebrate besday naf n nida yg tertunda, ni besday party tertutup cume suku sakat "my team" jek leh join majlis ni ~kek kecik so x leh la undang ramai2~moga pjg umo ek kalian bdua n i luv u all damn much.


~ini tempat wajib klu nak amik gamba time konvo,nak amik gmba kat tmpt ni kena tggu turn gak sbb pmintaan tinggi kat tmpt ni, cam de fenomena optik yg mghasilkan aura teruja mgambiknyer kat tmpt ni...hahahaha siap rebut2 ngan budak sportscience katsini~

~ini cuma nak test jubah jek,nak pasang benda alah hood tu punye la payah,pusing2 x jd gak nasib ada bro tu tau n tunjukkan(cam buat demo jualan langsung plak),tu la raptai x mau g camne nak tau pasang benda alah tu,ni la pengaruh rakan sebaya aku,terpengaruh btol aku kwn ngan korang ni sbb x pegi raptai~

p/s: kpd naf n kila,jahat la korang bukak citer panas jejaka curang tu..sabo jek la,tp x pe as long as aku tau yg
"cinta itu membunuhku"

jupe selasa nanti kita kasi pecah dewan sribudiman!!!!!!!!!
gamba pra-convocation korang leh grab kat frenster aku....

Thursday, November 13, 2008

ada apa dengan TAG........

tag from UYA….dier amik katmane nta…dier suruh aku jwp……meh sini nyahhh aku jwp ek…..
1. Name one person who made you laugh last night?
:: helmi sanusi (dier msg nak tanye psl salinan IC,
pastu merepek psl modeling agensi la,bab tokey lintah la,
pembahagian harta pusaka la,psl bju sedondon ngan gf dier la….
yg x leh tahan aku anta msg “yerr anak pak lurah mau apa kmu…”
aku tgelak ngan ayat aku sndri sbb pak dier da jd ketua kg
sejak2 PKR memerintah ni…)msg dier sume ting tong jek lebey.
2. What were you doing at 0800?
:: tgk TV tgk berita…..
3. What were you doing 30 minutes ago?
:: iron baju smbil2 tu bebel2 skit kat adik aku yg nak SPM tu
(bebelan aku penuh dgn bebelan keramat)
4. What happened to you in 2006?
:: tamat Diploma (trip p0ie PD besh giler) then amik Degree plak…
juge aku kenal ngan..tettt (malapetaka kenal ngan ngek tu)
5. What was the last thing you said out loud?
:: kring!!!!!!!……fon rumah bbunyi…..”angkat la cpt mira
mengade btol”…
(dier angkat thegeh2,hangin la aku)
6. How many beverages did you have today?
:: mineral water dpt free beli minyak kereta….ngan soya…..
tu jek la (extra info ~aku x reti minum air BIKARBONAT
nanti sendawa jek…brrrupppp….x tanye pun kan)
7.What color is your hairbrush?
:: brown (body shop) comel giler,
sikat yg same msuk ni da 3kali aku beli…
aku sayang ngan sikat tu…comei....
8. What was the last thing you paid for?
:: bayar minyak kereta RM30…..
(bila harga minyak nak turun lagi dan lagi nie)
9. Where were you last night?
:: x kuar mlm sgt….so x g mane2…dok uma saje.....
10. What color is your front door?
:: dark brown….cadang nak bg wane pink la....
amacam...agak2 de org nak dtg x...hahaha...
11. Where do you keep your change?
:: merata2 aku letak…dalam beg…dlm kereta…
dlm tabung ayam aku yg wane kuning tu pun ada
(cute tau tabung tu tp x penuh2 pun haha tabung haji….)
12. What's the weather like today?
:: panas terik x ingat……tp ptg tu cam agak mendung……
13. What's the best ice-cream flavor?
:: baskin robbin punye ice-cream almond choc….yummy…...
memang heaven la….
14. What excites you?
:: tgk kereta idaman (estima…caldina..GTI Volkswagen…mau2….)
15. Do you want to cut your hair?
:: tak nak la,pendek ni rimas la,pjg pun rimas…camne tu…????
16. Are you over the age of 25?
:: nope..now 23……
17. Do you talk a lot?
:: yupssssss talkative…bubbly..a.k.a mudah mesra
18. Do you watch the O.C?
:: citer ape tuh? haha... nampak sgt x tengok…..
19. Do you know anyone named Steven?
:: nope….tanye la name melayu….kompom tau punye……..ahmad kew?
20. Do you make up your own words?
:: suda tentu….
21. Are you a jealous person?
:: depends on situation.....aku jelez tgk org de MPV….
waaaa aku pun nak gak....
22. Name a friend whose name starts with the letter ' A '?
:: ain nadmilail,amrul,azie nyamuk,azrul sani,amin naim…
23. Name a friend whose name stars with the letter ' K '?
:: khairul amri,khalis,khadijah shamsuddin,Kabul Qayyum....
24. Who's the first person on your received call list?
:: uya my sengal sis…..cal dari ofis dier……..
25. What does the last text message your received say?
:: from ruffey classmate aku merangkap my big bro
(aku da x gler kje dah…byk rileks skrg ni..
k bubye..miz u..nite…huhuhu)
26. Do you chew on your straw?
:: nope…..geli la….pengotoq…….
27. Do you have curly hair?
:: yuppz….ikal….mayang…..mengurai….
(cam geli ngan ayat sendiri jek)
28. Where's the next place you're going to?
:: bedroom….cam nak tdo jek jap lagi ni
(katil da melambai2 da tu)
29. Who's the rudest person in life?
:: ada…..tp x mau cakap sape….kecilakaan membabi
butaan tahap kemampusan
(mencarut ala sopan…amik kau)
30. What was the last thing you ate?
:: rojak Singapore...sotong dier liat makk aii besau jek lebey....
nak tcabut bracers aku ni...ceh...
31. Will you get married in the future?
:: mesti la nak kawen….ada jdoh…ada org pinang..kwen la….
32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
:: aku da lame meninggalkan arena tgk wayang ni….hahaha…x de sape2 ajak pun….
33. Is there anyone you like right now?
:: ada…..tp dier ngah study,anak sul0ng byk tggjwp lagipun dier weird skit…
tp dier x suke aku pun....waaaaa cam nak wat rock climbing jek….tension…..
34. When was the last time you did the last wishes?
:: tadi pas solat magrib…….amin……..
35. Are you currently depressed?
:: kadang2…ble ramai x caye aku TIDAK punya pacar
(tp aku x desprate cam membe aku boboy,desprate bachelor da msuk season 6 dah pun…hahaha)
juge depressed ble ada pimple kat muka aku ni….adoi mls tol nak layan…..
36. Did you cry today?
:: x de pun……aku happy jek…kool jek…..

~next victim~
:cikgu jaja comei……(ada mse jwp tau nyahhhh….)
:kak eyra pun leh jwp gak…(sila2 jgn malu2….)
:nazrin….(sengal la ko ni suwoh jwp pun susah…
gedik btol sibuk ngan jawa communiti ko tu)

Tuesday, November 11, 2008

u know ke what i did last SUNDAY....


just nak share last sunday aku buat ape,sejak terjebak mem-blog-ging kn dri ni aku wase cam sume mende aku nak citer ...last sunday ada Hi-Tea kat hotel quality sempena majlis perpisahan sir kamal yg nak pindah...tema pink,merah,putih,hitam (idea makcik2 jongket) majlis stat kul3....tapi aku ngan jaja cadang g kul 2 (sbb nak tgk melodi dlu bese la kaki2 gosip cam aku ngan jaja ni) sbnrnye g kul 2 makne nye cari nahas sbb nak smpai shah alam mau dekat 1jam suku gitu....da la ujan time tu....memang da agak da...kul 3.30 baru kiteorg smpai...datin tina asyik call jek sbb majlis da nak stat...dieorg ingat aku sesat...mane mau kat shah alam tu aku sesat sbb shah alam tu kan jamban aku..ish3...da la dtg lmbt smpai2 trus mkn pas ucapan skit dari GB ngan sir kamal....smbil mkn tu de cabutan bertuah (insan x btuah cam aku ni memang x pena dpt pun),karaoke,ngan aktiviti sampingan skit. menu dier memang sedap western pun ada tapi tekak aku yg cam hampeh ni mane la lalu nak mkn(time2 ada mkn2 gini sakit tekak la plak)aku cuma melantak cheese kek dier jek memang world la..yummy
~rentetan sms~
y a y a n: hye....bz ngan viva kew???
setengah jam blalu (mane la dier ni x reply plak,akhirnya...)
n a z r i n: woi yan! lepak ar sini (len yg aku tggu len plak msg yg msuk)
y a y a n: aku kat shah alam la...lepak mane plak (ajak kuar minum kew)
n a z r i n:lepak depan blai raya...haha!mancing2 (sengal btol la membe aku sorang ni)
fon aku bbunyi lagi tanda ada msg(nie mesti dier)
u y a: dekyan jgn lek mlm2 sgt,kang ibu bising....
y a ya n: okait bos beres (isshhhh...ingat aku g jongket kew)
x lame pas tu......gotcha....
m e d u l a : hye...x la....baru bgn tdo ni....nape ea?????
alamak tdo plak,smbil tu tgk jam masih
awl kesian plak (aku x suke ganggu org tdo)
y a y a n: xpe....g tdo dlu....
6ptg maka bsurai la sume pas masing2 kenyang.
yg aku plak sibuk nak amik gamba,
klu ada kamera memang pantang....
gamba2 sengal sume pada jaja x sempat amik lagi.
aku pun teruskan misi nak jupe ngan ~m e d u l a~ ......
y a y a n : can i meet u?????
senyap x berbls...cal x angkat, msg x reply (tdo lagi kew)...
aiseh nape plak ni...
aku pun g la uma dier bajet nak wat lawatan,
aku de belikan dier kek
(nak melawat org mane leh tgn kosong,
nak belikan buah cam lawat org sakit
plak kan,kire orait la tu kek tu as long as aku ni ikhlas)
aku call lagi tapi x berangkat..
(dalam ati dier ni mesti x mau jupe ngan aku ni...
segan kew,tdo lena x ingat dunia kew...
aku memang suke buat andaian n keputusan sndri)
jaja cakap letak jek la kek kat pintu uma dier....
then aku pun balik ngan wase cam x best jek...
wase cam nak wat bunjee jumping jek
smpai kat area kapar....kring!!!!!!!!!!!
(actually tu bukan ringtone handfon aku pun...hahaha)

~m e d u l a~ call
moral of the story klu nak jupe org tu kena la bgtau,
patot aku cakap nak jupe
tapi aku suruh dier g tdo tu nape
(blur coz TERlebih mkn cheese kek kot)
dier plak g dobi x bwk handfon....
dlm kereta jaja mbebel x ingat kat aku
pedih btol telinga dgr makcik tu membebel,
tp memang silap aku pun time dier tanye,
aku patot bgtau awl2 nak jupe bukan
suruh dier tdo smule n dier ingat aku x jd nak jupe,
sblom tu memang
ada pakat2 nak jupe tp x janji.
MISUNDERSTANDING!!!!!padan la muka dgn aku ni,
x dpt aku nak jupe ngan ~M E D U L A~
p/s: mesti yg kepoh2 tu nak tau kan sape ~medula~
tu...hahaha..lu pikiq la sndri...x kan la aku nak jupe kwn aku pun x leh.....suspen jek....

~datin tina.....susah btol nak amik gamba ngan dier ni...iyer la kan name pun datin kan......saiDATINa zahra~

Sunday, November 2, 2008

kompang dipalu PENGANTIN lalu....

SELAMAT PENGANTIN BARU AISHAH & SUAMI.....dengan ini maka kurangla populasi bujang di malaysia.....semoga hubungan berkekalan ke akhir hayat..... agak2 bila la giliran aku ek, aku masih lagi dlm persatuan bujang semalaysia lagi nie....hahaha....


time ni kiteorg lepak2 kat pantai batu 23 sg haji dorani....aku pun x tau nak bawak diorg ni g mane dah....guess what apa yg kiteorg bualkan???? POLITIK....hahaha sejak2 da abis blaja ni otak zack n rafie tu penuh dgn ilmu2 politik...klu nida tgk pic ni mesti dier x caye yg rafie dtg dari melaka tau....rafie my big brother ni agak da kurus la, keep it up la bro.....tp still cam nelson mandela gak....ops.....(disebalik tiang tu zack kinda sengal malu la konon).



mane ada khalis mesti ada daus.....kemaen lagi khalis ngan daus tu posing...sowey la beb aku ni kadang sawan kamera pantang org amik gamba nak join punye.....pic ni wajib dipaparkan (cam wajib tonton la) coz khalis suke bc blog aku ni so mesti dier suke la aku citer psl dier kat dalam ni....khalis ngan daus agak kecewa coz x bwk swimming sut diorg nak g mandi pantai....tapi cuba zoom skit pantai tu leh mandi kew tak (pantai batu 23 tu leh mandi kew tanye skit)....ceh......khalis t konvo degree kiter jupe lagi ek kter amik gamba cam high skol musical 3 tu k...


adoi babak cemas.....kereta x leh stat!!!!!!!....x leh stat sbb ateh lupa ttup lampu kereta dat y la batri weak.....hidupkan lampu bajet x nak bg speedtrap tembak kereta tu sbb bwk laju tp careless lupe plak ttup...nak2 dduk bjam2 kat kenduri tu....ish2.......pe2 pun tq la jat sbb supply power WRQ 5360....baru aku sedar betapa aku cetek ilmu psl kereta ni.....'JUMPER'.....benda alah jumper tu mcm dlm pic tu.....




jat,khalis,zack,rahul,wan,rafie,ucop,zu,ain,ezah,amy,ain perlis,ili,yayan,kemek.......we are one big family....masing2 da besa rupanyer n sibuk dgn kerjaya masing2.....bila la agaknye dapat kumpul ramai2 mcm tu lagi....tu masih x ckup corum lagi tuh coz ramai yg x dpt dtg......klu sume dtg mau runtuh pelamin ecah tu...




mahal gamba ni x leh tunjuk sebenarnye...tapi sbb nak bg kwn2 tgk anak zu ni...comelkan...sape lagi comel yayan kew baby ni?????....sbnrnye aku x reti sgt pegang baby tapi wase mcm da biasa plak.....hahaha....mungkin suda tiba mase utk aku mendodoi anak gak....alamak.....klu kakjaja bc blog ni mesti dier komen kaw2 punye....




RENTETAN DURING ECAH WEDDING....check it out....
1st tq sgt2 pd ateh sudi dtg nun dari seremban tu...den suko mkn masak lomak cili padi (agak mahir juga berbahasa nogori) ...sbnrnye banyak sgt misunderstanding time nak g ecahnye wedding ni....ain tggu rafie.....rafie tggu khalis....amy tggu ain.....pening2....yan ngan ateh da blur2 da nak tggu mane satu....tgk jam da kul 12 lebeh....sempat nta x nak tgk ecah bsanding......nasib la ada ateh yg kool yg ikot jek kerenah aku ni......at last kiteorg dpt gak kumpul ramai2....yg x leh tahan smpai2 ain,kemek ngan ezah da smpai dlu bg msj mcm dlm pjalanan...ceh da lapa sgt la tu....hahaha...