Sunday, October 26, 2008

ala-ala AMAZING RACE

pic ni patotnyer x leh dipaparkan sbb ngeri sgt nak ditunjuk...kasut yg da x rupa kasut n kereta talha yg mcm rumah smpah.....hahaha.....


klu bab amik gamba ni memang serahkan jek pada c kubeng n zaha....mereka tu memang ahli photography seumur hidup....n bab pose ni serahkan jek pada c talha tu....kemaen lagi dier pose cam gitu ngan c syafik yg x sedar bapak org tu.....

time ni kiteorg nak g terjah kerang2 kat pantai remis tu....sempat lagi amik gamba tuh....korang pena kew kutip2 kerang ni....yg korang tau mesti mkn jek kan......


kereta keramat talha yg telah diwakafkan selama 6jam.....best la....nampak jek gitu tapi laju kemaen lagi dier bawak....


ni lagi babak ambik gamba yg x suda2.....kotor ngan lumpur bau busuk lagi....nasib la balik rumah ibu mengaku lagi yg aku ni anak dier.......


ape yg penting KERJASAMA....ape yg penting KERJASAMA.....trademark team kiteorg....(tiru2 dlm kartun wonderpets)



kak liza-yayan-bro talha-mr syafiq ......extra kaki tu kaki c kubeng...sibuk jek nak geng ngan kiteorg.....

Ni nak habaq psl nature hunt semalam, lagi dahsyat gler+penat dari xplore race perodua aritu,sakit2 badan aku ni dbuatnyer….. satu team 4 org [kakjaja,yayan,mr syafiq, ngan bro talha] team kiterorg nombor 007 (james bond gitu jgn jelez ek ni bro talha yg pilih) ada 12 team semuanye....

Task Pertama
Stat dari taman alam kuala selangor task ptama kena tanam pokok bakau….adoi kasut nike akuuuu….bselut+blumpur dah x leh wat pe la sbb da tjebak tp x pe semangat punye psl aku redah jek la....awl2 da penat jauh maaaaaaa kena jln kaki msuk dlm hutan tu (hahaha hutan ke???? Ala2 hutan bakau la......bbakti gak aku pd alam tanam pokok bakau tu (aku taip ni dgn nada bangga dan sedikit patriotic…ceh…)

Task Kedua
Pastu gerak naik kete viva c talha yg baru modified (amik kau sape suruh modified time2 kete nak dijahanamkan) g pantai remis kutip kerang( 1st time aku kutip kerang slalu tau mkn jek) dgn blumpur2 ni kiteorg basuh lagi kete talha dgn lumpur.....hahahaa….da la dier syg kete tuhhh…kesian dah tjebak kan….tapi gile la dier bawak kete klu ada pompuan mengandung dlm tu sumpah dah beranak agaknyer dgn teknik pemanduan yg bajet mcm kat litar F1......120km/j (klu bawak mcm siput smpai bile nak smpai kan tapi klu dpt saman speedtrap jgn cari yan k)


Task Ketiga
Then task ni best skit….kena men paintball…..kena jatuhkan 5 boto gunakan 20 biji peluru….hahahaha juara tetap juara…senang jek task ni serahkan pada bro talha ngan mr syafiq.....


Task Keempat
Then task seterusnya kena g ke jln kereta api lama pegi kilang buat pasu pastu kena wat pasu dari tanah liat n warna kan pasu tu ikot tema pesta sayap 2008.... (hahaha…x rupa pasu pun, klu kakjaja bawak balik mak dier pun x hingin nak simpan bongsai dlm pasu tu....) time ni team kiteorg lead nombor 2 ….hebat x...hebat...hebat....

Task KeLima
pastu gerak g kg kuantan tmpt yg byk kelip2 atau bahse org putih dier FIREFLY.…best2 dapat naik sampan kutip kelip2 palsu (siang2 mane de kelip2 la so replika jek la)….1st time aku naik sampan ni, klu ibu aku tau mau dier bebel2 sbb kat sungai tu dgr2 gosipnye kata ada buaya…….tapi pakcik bawak sampan tu memang terrer la bwk sampan tu…..( bravo…bravo… puji2 ni cuz bwk aku pergi n balik dgn selamat...cehhh....)


Task Keenam
Pastu gerak plak g garden fruit kat batang bjuntai (woi da tuka nama la bestari jaya) kat sini task kena mkn buah belimbing 6 biji dgn rambutan setangkai….(steady la bro talha mkn sorang, pasni badan dier sihat dgn vitamin C…..) Kat sini kiteorg lead nombor satu….hooreyyy……bikin panas jek urus setia kat situ cuz ada mis understanding…x kisa la abaikan jek….. kiteorg tetap teruskan race....ape yg penting.....KERJASAMA...ape yg penting...KERJASAMA..lalalala.......


Task Ketujuh
pastu kena g homestay kat sg sireh buat bahulu….(bangga nye bahulu team aku cun siot comel2 ngan warna pun cantik x mcm team lain ada yg rentung hitam legam) ni pun 1st time gak aku wat bahulu guna sabut kelapa ( tradisional nyahhh….dgn nada bangga juga aku taip benda ni….hahaha…).....sian la time nak g sane kete c talha tu asyik sangkut jek.....jln da la x elok.....sabo ek encik talha mcm ni la klu da tjebak....rela jek la ek....

Task Kelapan
Then kena g restoran k.slgor….peh blambak restoran yg mane satu nta, pusing2 lame sgt, kat sini la kiteorg lead jadi nombor 3…cehhhh…task dier kena masak ketam n mkn ketam tu pastu kena kupas bawng merah n bawang putih sekilo (cry….cry….cry….) then kena mkn bawang putih seketul…bweeeeekkkk….ni nak ucap tq la kat tauke restoran tu cuz Bantu team kiteorg sorok bawang tu cuz x sanggup rasanya nak kupas sume…..(pssssstt…..akak…yan de men tipu la time ni yan g sorok bawang2 yg lom kupas kat dlm plastic smpah tu….huahuahua…..)


Task Kesembilan
Then kena g bukit malawati kira meriam kat sana…..jalan kaki!!!!!!!!!!! Penat la weh..….kat sini ada team x aci naik tram turun bawah….kat sini la group kiteorg jadi nombo 4….x aci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (dpt g KK pun da orait da tuh….KK stand for????? yg paham jek tau, klu akak phm kasi jatuh itu kepala)


Task Kesepuluh (abis azab aku)
Last task patah balik taman alam skodeng burung hijrah n catat burung apa yg kiteorg nampak….aduhhh…penat jauh ke dalam pondok tinjau tu……secara keseluruhan kiteorg la pemenang cuz x main tipu…..team work (yg penting KERJASAMA)…..ada hangin2 skit tu bese la...tapi bro talha hampir2 dpt sakit jantung tiap kali kete dier sangkut lalu jln x rata....hahahaha.....BEST memang BEST, badan pun sengal2 dah ni.....


Extra Task (task cari pasal namenye)
yg lagi hampeh pas race tu aku ngan jaja trus g open house cikgu sekolah kakzuraida dgn kak as....hahahaha....imagine jek la dgn kotor2 bau lumpur serbu rumah org mkn....klu balik rumah mandi2 gamaknye gedebussss tido jek kot ....mcm budak2 nakal pun ada dgn baju comot2.....nasib da xplain awl2 tapi yg x tau tu memang pandang sinis jek la.....janji aku makan peduli apa.....

2 comments:

jow0 community said...

no comment!

JaJa JaJa said...

hahaha..
ko memg banyak maen tipu yayan..plastik bakau org yg ko amek..kehkehkeh..eh akak nk curik gambar tu..akak baru je tulis2 kat blog akak..huhuu..
ptg ni kitorg konvoi lak 4 keta gi melaka..zaha ngan talha tak bukak lagi sticker kat keta dorg..hahaha