Sunday, October 26, 2008

ala-ala AMAZING RACE

pic ni patotnyer x leh dipaparkan sbb ngeri sgt nak ditunjuk...kasut yg da x rupa kasut n kereta talha yg mcm rumah smpah.....hahaha.....


klu bab amik gamba ni memang serahkan jek pada c kubeng n zaha....mereka tu memang ahli photography seumur hidup....n bab pose ni serahkan jek pada c talha tu....kemaen lagi dier pose cam gitu ngan c syafik yg x sedar bapak org tu.....

time ni kiteorg nak g terjah kerang2 kat pantai remis tu....sempat lagi amik gamba tuh....korang pena kew kutip2 kerang ni....yg korang tau mesti mkn jek kan......


kereta keramat talha yg telah diwakafkan selama 6jam.....best la....nampak jek gitu tapi laju kemaen lagi dier bawak....


ni lagi babak ambik gamba yg x suda2.....kotor ngan lumpur bau busuk lagi....nasib la balik rumah ibu mengaku lagi yg aku ni anak dier.......


ape yg penting KERJASAMA....ape yg penting KERJASAMA.....trademark team kiteorg....(tiru2 dlm kartun wonderpets)



kak liza-yayan-bro talha-mr syafiq ......extra kaki tu kaki c kubeng...sibuk jek nak geng ngan kiteorg.....

Ni nak habaq psl nature hunt semalam, lagi dahsyat gler+penat dari xplore race perodua aritu,sakit2 badan aku ni dbuatnyer….. satu team 4 org [kakjaja,yayan,mr syafiq, ngan bro talha] team kiterorg nombor 007 (james bond gitu jgn jelez ek ni bro talha yg pilih) ada 12 team semuanye....

Task Pertama
Stat dari taman alam kuala selangor task ptama kena tanam pokok bakau….adoi kasut nike akuuuu….bselut+blumpur dah x leh wat pe la sbb da tjebak tp x pe semangat punye psl aku redah jek la....awl2 da penat jauh maaaaaaa kena jln kaki msuk dlm hutan tu (hahaha hutan ke???? Ala2 hutan bakau la......bbakti gak aku pd alam tanam pokok bakau tu (aku taip ni dgn nada bangga dan sedikit patriotic…ceh…)

Task Kedua
Pastu gerak naik kete viva c talha yg baru modified (amik kau sape suruh modified time2 kete nak dijahanamkan) g pantai remis kutip kerang( 1st time aku kutip kerang slalu tau mkn jek) dgn blumpur2 ni kiteorg basuh lagi kete talha dgn lumpur.....hahahaa….da la dier syg kete tuhhh…kesian dah tjebak kan….tapi gile la dier bawak kete klu ada pompuan mengandung dlm tu sumpah dah beranak agaknyer dgn teknik pemanduan yg bajet mcm kat litar F1......120km/j (klu bawak mcm siput smpai bile nak smpai kan tapi klu dpt saman speedtrap jgn cari yan k)


Task Ketiga
Then task ni best skit….kena men paintball…..kena jatuhkan 5 boto gunakan 20 biji peluru….hahahaha juara tetap juara…senang jek task ni serahkan pada bro talha ngan mr syafiq.....


Task Keempat
Then task seterusnya kena g ke jln kereta api lama pegi kilang buat pasu pastu kena wat pasu dari tanah liat n warna kan pasu tu ikot tema pesta sayap 2008.... (hahaha…x rupa pasu pun, klu kakjaja bawak balik mak dier pun x hingin nak simpan bongsai dlm pasu tu....) time ni team kiteorg lead nombor 2 ….hebat x...hebat...hebat....

Task KeLima
pastu gerak g kg kuantan tmpt yg byk kelip2 atau bahse org putih dier FIREFLY.…best2 dapat naik sampan kutip kelip2 palsu (siang2 mane de kelip2 la so replika jek la)….1st time aku naik sampan ni, klu ibu aku tau mau dier bebel2 sbb kat sungai tu dgr2 gosipnye kata ada buaya…….tapi pakcik bawak sampan tu memang terrer la bwk sampan tu…..( bravo…bravo… puji2 ni cuz bwk aku pergi n balik dgn selamat...cehhh....)


Task Keenam
Pastu gerak plak g garden fruit kat batang bjuntai (woi da tuka nama la bestari jaya) kat sini task kena mkn buah belimbing 6 biji dgn rambutan setangkai….(steady la bro talha mkn sorang, pasni badan dier sihat dgn vitamin C…..) Kat sini kiteorg lead nombor satu….hooreyyy……bikin panas jek urus setia kat situ cuz ada mis understanding…x kisa la abaikan jek….. kiteorg tetap teruskan race....ape yg penting.....KERJASAMA...ape yg penting...KERJASAMA..lalalala.......


Task Ketujuh
pastu kena g homestay kat sg sireh buat bahulu….(bangga nye bahulu team aku cun siot comel2 ngan warna pun cantik x mcm team lain ada yg rentung hitam legam) ni pun 1st time gak aku wat bahulu guna sabut kelapa ( tradisional nyahhh….dgn nada bangga juga aku taip benda ni….hahaha…).....sian la time nak g sane kete c talha tu asyik sangkut jek.....jln da la x elok.....sabo ek encik talha mcm ni la klu da tjebak....rela jek la ek....

Task Kelapan
Then kena g restoran k.slgor….peh blambak restoran yg mane satu nta, pusing2 lame sgt, kat sini la kiteorg lead jadi nombor 3…cehhhh…task dier kena masak ketam n mkn ketam tu pastu kena kupas bawng merah n bawang putih sekilo (cry….cry….cry….) then kena mkn bawang putih seketul…bweeeeekkkk….ni nak ucap tq la kat tauke restoran tu cuz Bantu team kiteorg sorok bawang tu cuz x sanggup rasanya nak kupas sume…..(pssssstt…..akak…yan de men tipu la time ni yan g sorok bawang2 yg lom kupas kat dlm plastic smpah tu….huahuahua…..)


Task Kesembilan
Then kena g bukit malawati kira meriam kat sana…..jalan kaki!!!!!!!!!!! Penat la weh..….kat sini ada team x aci naik tram turun bawah….kat sini la group kiteorg jadi nombo 4….x aci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (dpt g KK pun da orait da tuh….KK stand for????? yg paham jek tau, klu akak phm kasi jatuh itu kepala)


Task Kesepuluh (abis azab aku)
Last task patah balik taman alam skodeng burung hijrah n catat burung apa yg kiteorg nampak….aduhhh…penat jauh ke dalam pondok tinjau tu……secara keseluruhan kiteorg la pemenang cuz x main tipu…..team work (yg penting KERJASAMA)…..ada hangin2 skit tu bese la...tapi bro talha hampir2 dpt sakit jantung tiap kali kete dier sangkut lalu jln x rata....hahahaha.....BEST memang BEST, badan pun sengal2 dah ni.....


Extra Task (task cari pasal namenye)
yg lagi hampeh pas race tu aku ngan jaja trus g open house cikgu sekolah kakzuraida dgn kak as....hahahaha....imagine jek la dgn kotor2 bau lumpur serbu rumah org mkn....klu balik rumah mandi2 gamaknye gedebussss tido jek kot ....mcm budak2 nakal pun ada dgn baju comot2.....nasib da xplain awl2 tapi yg x tau tu memang pandang sinis jek la.....janji aku makan peduli apa.....

Tuesday, October 21, 2008

Tag....soalan KAWEN2.....

kakjaja yg tag benda alah merepek ni so jwp jek la, dier nak sukat tahap kegatalan yan menjwp soklan yg cem hampeh jek ni.......

1) How old are you?
28 Disember ni 23 thn……ahhhh muda lagi…..

2) Are you single?
suda tentu SINGLE……'kenape x pecaya kew'

3) At what age do you think you’ll get married?
i think…ting tong…..25 or 26….awal sgt kew??? lewat sgt kew??? ikot jdoh la senang cter....

4) Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
saya tidak bpacaran dgn sape2 buat masa nie…….jwp dgn tegas……

5) If not, who do you want to marry?
anuar zain jika beliau mau……waaaaaaa…..."""lelaki ini yg selalu myinta ku selalu"""...lalalalala....

6) Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
angan2 nak wat garden wedding....tapi….bajet!!!!!!!!!!!! ahhhhh…….

7) Your ideal motif?
itu bunga ros hidup sgt byk lah kasi letak itu di byk tempat lah….pink!!!!!!

8) Where do you plan to go on a honeymoon?
bali…(itz all bout bajet la beb) dlm negeri pun orait gak…destinasi bajet.

9) How many guests do you think you’ll invite?
da tentu ramai…kenalan ibu n abah ditokok dgn kwn sekolah rendah, sekolah menengah, kwn form6 yg x smpai sebulan, kwn UiTM senior junior….ish3..imagine dat…..

10) Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
janji x lebey2…jgn “biar papa asal bgaya” tidak!!!!!!!!!!

11) Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
sume serahkan pada along….along da janji……along PA time tu..

12) How many layers of cake do you want to have?kek????
Mmmmm…..x yah la kek….

13) Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place???
kat rumah jek la….halaman pakcik ayoub tu besa dong…..bisa muat para tetamunya.....

14) When do you want to get married, evening or morning?
selalunyer pagi smpai mlm…..yg penting ijab dan kabul….

15) You’d rather have your reception outdoors or indoors?
outdoors suda la….terang…luas…x panas…

16) Do you like a grand entrance for your bride?
pasti lohhhh……hanya sekali seumur idop….fuhhh….

18) Name the song/tune you’d like played at your wedding??
asal x sunyi suda…..sambil mkn tu ada music sikit2 kira cap jempol da tuhhh…. kompang mesti ada...

19) Are you a morning person or a night person?
cikgu TESL pun x tau makne benda alah ni….so yan lagi la x tau….any idea wat da meaning….

20) Do you want a solemn ceremony or a light one?
Light one la……jgn byk bunyi sgt….kang x jd kawen kang…..

21) What age do you want to get married?
refer to Q3 pls...pls don’t repeat the question……

22) Describe your ideal husband/wife????
pasti yg bikin yan tidak karuan…ahalai malunyer…..
- menerima diri seadanya….tidak byk bunyi…..
- place me on da top stage….macam puteri….(gediknyer)
- cinta setulus ati kira cinta abis la tu…. ‘cam ayat2 cinta’
- Bagi kebahgiaan dunia dan akhirat juga…. Klu ustaz lagi bgs… AMIN......smbil bdoa.
- Tidak merokok….. merokok tu x baik utk anak kita bang…

p/s: yan seorg yg sgtttttttt sensitif.......

23) Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
depends on tetamu la….sape nak mkn pkai tgn silakan…nak guna sudu garfu pun ada disediakan….

24) Champagne or red wine?
bandung ais (tema pink)….wahhh mcm kat restoran….asyik sirap jek…..

25) Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
cam gelojoh jek right after wedding….kool dlu….baru2 kwen tu kat mane2 pun da kira honeymoon….(dgn nada gatai)….

26) Money or household item?
dua2 wajib….NAFKAH kan….x gitu nyah….

27) Who will pay for the bills?
perkahwinan satu perkongsian beb….so share la same2…. fair n square....

28) Are you ready for married life?
anggap saja sebagai satu amanah….so im ready!!!!!…..mmmmmm….

29) Do u think you will still be a virgin until u get married?
peh……agak2 la….ape punye soklan daaa….ceh…phm2 suda la....

30) Will u always be true to your wife/husband?
i will….insyaallah….

31) How many kids do u like?
nak ramai....bagi havoc rumah ibu dgn cucu2…meriahnyer…

32) A new house for a newly wed or an old one?
nak cuci kaki…..x kisa punye baru or lame….pelan2 kayuh....version jawa "alon2 angger klakon" org tua2 kata… jak selaku guru bahsa jawa btol kew ayat aku tu.....jak help (jawa communiti)

33) Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
nak pink boleh x?????? cam geli gedik jek....

34) What kind of cuisine would u like for ur wedding?
buffet, just follow 4 step…..ambil…angkat…mkn dan pulang…..

35) Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
Of course la record….tp suda tentu tidak record yg “pelik-pelik” …tetiba wat muka gatal….

36) Whose wedding plans would you like to know next???
i- kakjaja (already know....gatai hang nyahhh)
ii- Zafarul Ashraf (kerna beliau seorg SUPERLOVER, kasi jwp sikit bro)
iii- Nazrin ( gatal dah dier tu…bese la KASANOVA)
iv – Akila feat Fik (sesuai sgt both of mau kawen2 ni…..)

Monday, October 13, 2008

kak JAJA punya citer.....

orgnyer kecik jek.....banyak mulut.....juga suke menyanyi melalak mcm sore sedap sgt...ahaaaa......mula2 kenal mcm pendiam jek minah ni.....masuk hari ke2 amboi agak JENAB juga minah ni.....she very friendly n bubbly.....umo 26 tapi we can get long together GOSIP-GOSIP, hangout, dan talk apa saja walhal politik pun kiterorg boleh sembang2....masing2 talkactive juga lebih hangat daripada biasa.......yan ada pantun nak bg khusus buat kakjaja tak kurang 2minit tau yan reka pantun ni.....




izzat imran 1bijak pagi2 tak gosok gigi


pening kepala roslan rosli 1 bestari juga tak mandi pagi


kakjaja kecik bajet nak tinggi


bila hang nak kawin umo da meninggi


Saturday, October 4, 2008

persoalan di HARI RAYA

Bila HARI RAYA time tu la nak melaram ngan baju baru…kasut baru…tapi tu pkara biasa…yg luar biasa nyer bg pompuan time RAYA la nak beli gelang baru nak pastikan penuh smpai ke siku, nak ‘bling-bling’ katenyer…bagi laki plak time RAYA la nak melaram tunjuk n tayang kereta sape lagi bgs, kereta sape lagi kilat, kereta sape sport rim lagi power……ish3….btol x….mane2 pegi pun same jek, nak tunjuk sape lagi hebat nak beat ngan ipar duai...beat ngan sepupu sepapat...nak beat ngan rakan taulan n bla..bla..bla …persoalannyer kenapa time HARI RAYA saje……?????

Wednesday, October 1, 2008

happy EID mubarak


Sempena bulan baik nie moh lerr kiter bmaafan, ketepikan keegoan diri jgn kelak menyesal di kemudian hari.... Lupakan sengketa, padam kebencian, lenyapkan kemarahan.... bagi yg selama ini bmasam muka inilah peluang utk 'buang yg keruh ambil yg jernih'

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN