Friday, September 26, 2008

cuti....RAYA......

ramai student yg x dtg…just borak2 tiap sorang balik kampung mana…ada yg balik temerloh…bidor…segamat…n mcm2 lagi destinasi….best gak borak2 mcm ni terasa santai cuz tgk muka bdk2 tu sume memang da x de da mud nak blaja…sume da ingat kg jek nak jupe opah..tokwan..nenek..xcited btol bcerita ….last class bsalam-salaman…sweet……mcm mak-mak plak da….kepada sume selamat pulank ke kg...




Wednesday, September 24, 2008

RINDU.....u guys


1st jupe u guyz x sangke dpat blended together. setiap seorg have different characters n yet i believes we aim the same goal,HIDUP GILA-GILA BAGI SUMER ORG BUKAK MATA.....we are one of the 'cleverest' klik students at department, tapi tak pernak bongkak...we are very friendly and bubbly.... we also a fast worker and gets things done, we work great as a team, we bring out the best in each other and we are horrible competitive......so we always try to beat each other in everything......

They thought kiter banyak mulut and cakap n selalu buat lawak dalam class kiter tak serius selalu main-main but we are serius when it comes to study... then they started to admits that we are the BEST kliks they ever went to...Look how we ready...look how we steady..look how we study....we sees the best in everything an everyone.....

Kekadang ramai yang dengki...but itu la KAMI....happy and bubbly....kenapa perlu dengki dgn kami? tapi we buat tak reti yang penting itulah kami...yang kiter ni happy.....Ingat tak masa g picnic n melaka [destinasi bajet] manyak syok woo00oo....i rili miss u guyz.....n luv u all damn much....moga dapat ketemu lagi.......

miracle....28 DISEMBER

28 DISEMBER 1985…….apa makne tu sume…x de maknernyer….tu yan punye besday lohhh….ahaaaa al-kisahnyer nama diberi Mohd s0fian anak pakcik kamaruddin….apa pula kaitan beliau dgn idop yan…dier bukan siapa2 cuma manusia biasa….kenape…kenape…kenape….suspen btol la citer psl mamat sorang ni….MIRACLE …..besday dier same ngan besday yan…..n cuba fleshback name dier sape….S0fiyan......kami bukan bsaudara apatah lagi bau2 bacang pun x de...yang pasti kami bukan muhrim..ceeeyeehhh….n nak bg sedap lagi citer ni muka dier iras2 la gak…tp ada correction kat sini yan agak cerah n beliau agak gerhana sikit… kami juga punya minat yg sama namun tidak boleh nyatakan disini minat kami apa kerna beliau tidak mahu publisiti katanyer….nak bg tunjuk gamba pun beliau tidak benarkan kerna apa kerna beliau seorg yg low profile…..as a conclusion…….Dosen’t really believe it….But that no really imposibble……x pena jupe org yg same besday n leh celebrate same2....ajaib bukan.....

FASTING @ home


Dlu bpose dgn sahabat handai diperantauan…alahai kat shah alam jek pung…hahahaha….the worst part time bpose dlu my sis pasti akan call disaat2 nak berbuka n akan habaq kat rumah de juadah apa….sakit btol hati ni n jgn x percaya pena menangis cuz sedih x dpt bbuke yg best2….x tau la nape touching sgt time tu……walaupun bbuke pose dgn kwn2 ala kadar jek ‘idop bujang la katakan’ tp tetap bersyukur n kemeriahan bsama rakan2 tetap A la....

pose kali ni dapat la bpose bsama keluarga….bila da kat rumah ni rindu plak nak bbuke bsama rakan2…mengade2 btol…..the beautiful part Ramadan kali ni nak pecah rekod g bazaar Ramadan selama sebulan tanpa henti….alhamdullillah la wat mase ni x miss lagi…ahaaaa…smpai makcik n pakcik x lupe juge abg2 juga adik2 yg menjual kat bazaar tu da kenal da pun……muka wanted kat bazaar tg karang tu…..disaat nak melakukan "tawaf" kat bazar tu fuhhhhh......

Tuesday, September 23, 2008

berlakunya...ANJAKAN PARADIGMA


Ahaaa.....my life totaly different now....sebgai cikgu penampilan perlu dijaga...attitude...lesson plan juga tidak dilupa, mcm2 yg perlu dititik beratkan....zaman blaja kat UiTM dlu pakai selipar roxy pun blasah jek dapat DL gak....baju T pun da ckup sempurna time tu x kisa punye n jeans da kre A la...nak pakai bju kurung mmmmmmmm.....5thn blaja boleh dikira bape kali jek pakai bju kurung.....but now.....time nak iron bju tu la baru nak sibuk nak pakai baju color apa nak match ngan tudung lagi....kasut jgn citer la....my passion is shoes.....n wardrobe penuh dgn baju2 kurung kembali.......My pupils as a 'pengkritik tetap' [teacher nampak rambut la....teacher kain jarang la...teacher kenapa kasut tinggi sgt....teacher kenapa pipi merah2....teacher kenapa x kwen lagi] mcm2 ragam mcm2 kisah setiap hari...SURE ari2 kena kritik ....nak g sklh pun jd wisau nak perfect punya psl dimata mereka....adooyaii.....

fuhhhhh...cam x CAYER jek kan


Skrg dah jadi blogger la...ceewaahhh....mcm x caye jek kan.....dulu nak buat email pun suruh 'ateh'...tq la ateh atau name sebenar nasrol....ni pun kakjaja yg tunjuk...ceh...suke la tu dier name dier tsenarai kat sini....kakjaja a.k.a makcik ni agak bajet terrer la psl teknologi jalur lebar internet ni....
Ok2 skrg ni kakjaja g men jauh2 yerr banyak lagi buku nak kena mark tu n lesson plan x wat lagi kan.....fuhhh....ni klu membe2 tgk blog ni mau dierorg tkejut agak2 tkejut beruk+baboon+gaban tgk yan da de blog.....especially my luvly frens naf...deqyah...nida...akila....korang mesti x cayer punyer la.....korang tenang jek k......ni yayan nak bebicara...ahaaaaaaa.......so tamat la suda omong2 yg PERTAMA ni......