Thursday, December 4, 2008

konvokasyen 2 disember 2008

syukur alhamdulillah majlis konvokasyen aku bjalan dgn lancar,
cuma blaku 'eksperimentasi kain singkat' hahaha(gelak jahat dari uya...sengal kutuk x ingat)kakjaja klu tgk pic konvo mesti kutuk punye la,nyahhh mai la dtg uma tgk pic konco i nyahhh tp dgn syarat 'no komen entry'.


arrrr khalis lagi skali aku meng'abadikan pic ko dlm blog entri aku kali ni...suke x???????(cuba kau tgk khalis kecik jek pic aku tu tapi yg besau pic kau kemaen lagi ek). agak tlepas gak gas2 rindu a.k.a kangen banget aku same classmate aku tu sume.mereka tetap mcm 5bulan yg lalu time aku tingglkan mereka sume.cuma ada la berita2 yg agak2 hangit cam kakchik nak kwen siap bgi kad lagi kau time sibuk2 berkonvo tu,kila plak nak btunang dan ann juga nohan dah pun btunang..

aku x lupe gak abadikan gmba bsama2 el,zack aikk ngan khalis lagi...ish.
actually ngan sume dak class aku x lupe nak berfoto cuma x leh sumbat sume dlm entri ni atas sbb2 tertentu(tertaluk pada terma dan syarat) ...hahaha...sedara mara n suku sakat aku bilang wajah aku persis el ni,kira muka cam same la cam twins (el....ko agak same kew,angguk2 geleng2)
apa motif aku upload pic ni pun aku x tau mayb da blur kot,sbnrnye spjg majlis yg cam formal ni blangsung aku memang x leh dok diam,jap aku dok sane jap aku dok sini lagipun kerusi kosong bdk2 g merayap kat toilet sbb bosan gler tahap cam dgr kempen pilihanraya(aku ni join politik gak so aku tau mcm mane bosan dgr org bkempen) .dak2 blakang kerusi kiteorg plak dak2 diploma enginerring lagi la huru hara sume yg naik pentas sume dier kutuk nyer....ala budak2 bese la dlu time dploma perangai kiteorg pun x senonoh camgitu...hehehe...


ahaa bro padil ngan ili ni cam da kene sawan pose gak,tp diorg ni tetap sporting ble aku minta bg pose yg sengal2 skit.seyes cakap pas satu class da dipanggil naik pentas keadaan menjadi sgt2 tegang dimana bosan nak tggu yg len2,nasib la pintu bkunci klu x da lme kuar dewan kot~hahaha~
so sume pun wat la perangai memasing dimana ada yg dok btapa dlm toilet.

tq ibu n abah diatas segala pengorbanan im rili apriciate at all. x de nilai yg dpt aku blas hanya utk pendidikan aku semata-mata.akan aku bls jasa kalian bdua~waaaaa sedih la plak~ smpai ati mira adik aku tu x mau dtg..panas katernye lagi pun crowded sgt sbb dier da serik dtg konvo aku time dploma smpai balik demam2...panas memang panas.


kepada yg terlibat spjg mjayakan konvokasyen aku ni terima kasih daun palas....eh2 silap,terima kasih daun keladi.
~insan2 yg wish congrate kat aku tu..tq ek....
~fika a.k.a cozin aku yg cun siot pehh tq sbb jadi 'pelukis cahaya' (photographer)...memang layan!!!!!!!!!!
~akak2 yg btolkan hood aku yg senget benget time naik pentas.
~nazrin a.k.a bajak yg bantu aku merealisasikan impian nak posing kat paddy field (jd pelukis cahaya gak tapi guna SLR camera...terrerr2)
~mereka2 yg bg aku bunga dimana kutipan bunga aku time degree mengatasi rekod kutipan bunga time dploma dlu 6 vs 4..hahaha cam ladang bunga plak uma aku jadinye.
~linda my buddy yg cuci gamba2 konvo aku yg bjuta banyaknye dgn ucapan (beb harga membe2 cincai la murah2 suda la,kowteam la skit)

Saturday, November 29, 2008

ATTENTION!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dgn ini aku mgumumkan dgn sgt suke ati yg berbunga2 tahap cam nak wat bunjee jumping .....
~my graduation day on 2nd Disember 2008~
ahaaaa...tq abah sponsor baju yg bratus harganye,luv u abah... (botak kpale abah aku camtu konvo punye psl)

nasib la time amik jubah tu sume settle (kre lepas la sume tapisan) aku cuma risau psl saman kereta aku yg pakguard uitm saman yg blambak2 tu jek,fuhhh...

nida,kila sangkut plak saman2 tu tp nasib aku lepas...ahaaa...raptai x pegi ape nak jd???? ini yg dinamakan pengaruh rakan sebaya,dah tjebak ngan rakan sebaya ni susah btol,hahaha...


x pegi raptai tp kiteorg g jongket celebrate besday naf n nida yg tertunda, ni besday party tertutup cume suku sakat "my team" jek leh join majlis ni ~kek kecik so x leh la undang ramai2~moga pjg umo ek kalian bdua n i luv u all damn much.


~ini tempat wajib klu nak amik gamba time konvo,nak amik gmba kat tmpt ni kena tggu turn gak sbb pmintaan tinggi kat tmpt ni, cam de fenomena optik yg mghasilkan aura teruja mgambiknyer kat tmpt ni...hahahaha siap rebut2 ngan budak sportscience katsini~

~ini cuma nak test jubah jek,nak pasang benda alah hood tu punye la payah,pusing2 x jd gak nasib ada bro tu tau n tunjukkan(cam buat demo jualan langsung plak),tu la raptai x mau g camne nak tau pasang benda alah tu,ni la pengaruh rakan sebaya aku,terpengaruh btol aku kwn ngan korang ni sbb x pegi raptai~

p/s: kpd naf n kila,jahat la korang bukak citer panas jejaka curang tu..sabo jek la,tp x pe as long as aku tau yg
"cinta itu membunuhku"

jupe selasa nanti kita kasi pecah dewan sribudiman!!!!!!!!!
gamba pra-convocation korang leh grab kat frenster aku....

Thursday, November 13, 2008

ada apa dengan TAG........

tag from UYA….dier amik katmane nta…dier suruh aku jwp……meh sini nyahhh aku jwp ek…..
1. Name one person who made you laugh last night?
:: helmi sanusi (dier msg nak tanye psl salinan IC,
pastu merepek psl modeling agensi la,bab tokey lintah la,
pembahagian harta pusaka la,psl bju sedondon ngan gf dier la….
yg x leh tahan aku anta msg “yerr anak pak lurah mau apa kmu…”
aku tgelak ngan ayat aku sndri sbb pak dier da jd ketua kg
sejak2 PKR memerintah ni…)msg dier sume ting tong jek lebey.
2. What were you doing at 0800?
:: tgk TV tgk berita…..
3. What were you doing 30 minutes ago?
:: iron baju smbil2 tu bebel2 skit kat adik aku yg nak SPM tu
(bebelan aku penuh dgn bebelan keramat)
4. What happened to you in 2006?
:: tamat Diploma (trip p0ie PD besh giler) then amik Degree plak…
juge aku kenal ngan..tettt (malapetaka kenal ngan ngek tu)
5. What was the last thing you said out loud?
:: kring!!!!!!!……fon rumah bbunyi…..”angkat la cpt mira
mengade btol”…
(dier angkat thegeh2,hangin la aku)
6. How many beverages did you have today?
:: mineral water dpt free beli minyak kereta….ngan soya…..
tu jek la (extra info ~aku x reti minum air BIKARBONAT
nanti sendawa jek…brrrupppp….x tanye pun kan)
7.What color is your hairbrush?
:: brown (body shop) comel giler,
sikat yg same msuk ni da 3kali aku beli…
aku sayang ngan sikat tu…comei....
8. What was the last thing you paid for?
:: bayar minyak kereta RM30…..
(bila harga minyak nak turun lagi dan lagi nie)
9. Where were you last night?
:: x kuar mlm sgt….so x g mane2…dok uma saje.....
10. What color is your front door?
:: dark brown….cadang nak bg wane pink la....
amacam...agak2 de org nak dtg x...hahaha...
11. Where do you keep your change?
:: merata2 aku letak…dalam beg…dlm kereta…
dlm tabung ayam aku yg wane kuning tu pun ada
(cute tau tabung tu tp x penuh2 pun haha tabung haji….)
12. What's the weather like today?
:: panas terik x ingat……tp ptg tu cam agak mendung……
13. What's the best ice-cream flavor?
:: baskin robbin punye ice-cream almond choc….yummy…...
memang heaven la….
14. What excites you?
:: tgk kereta idaman (estima…caldina..GTI Volkswagen…mau2….)
15. Do you want to cut your hair?
:: tak nak la,pendek ni rimas la,pjg pun rimas…camne tu…????
16. Are you over the age of 25?
:: nope..now 23……
17. Do you talk a lot?
:: yupssssss talkative…bubbly..a.k.a mudah mesra
18. Do you watch the O.C?
:: citer ape tuh? haha... nampak sgt x tengok…..
19. Do you know anyone named Steven?
:: nope….tanye la name melayu….kompom tau punye……..ahmad kew?
20. Do you make up your own words?
:: suda tentu….
21. Are you a jealous person?
:: depends on situation.....aku jelez tgk org de MPV….
waaaa aku pun nak gak....
22. Name a friend whose name starts with the letter ' A '?
:: ain nadmilail,amrul,azie nyamuk,azrul sani,amin naim…
23. Name a friend whose name stars with the letter ' K '?
:: khairul amri,khalis,khadijah shamsuddin,Kabul Qayyum....
24. Who's the first person on your received call list?
:: uya my sengal sis…..cal dari ofis dier……..
25. What does the last text message your received say?
:: from ruffey classmate aku merangkap my big bro
(aku da x gler kje dah…byk rileks skrg ni..
k bubye..miz u..nite…huhuhu)
26. Do you chew on your straw?
:: nope…..geli la….pengotoq…….
27. Do you have curly hair?
:: yuppz….ikal….mayang…..mengurai….
(cam geli ngan ayat sendiri jek)
28. Where's the next place you're going to?
:: bedroom….cam nak tdo jek jap lagi ni
(katil da melambai2 da tu)
29. Who's the rudest person in life?
:: ada…..tp x mau cakap sape….kecilakaan membabi
butaan tahap kemampusan
(mencarut ala sopan…amik kau)
30. What was the last thing you ate?
:: rojak Singapore...sotong dier liat makk aii besau jek lebey....
nak tcabut bracers aku ni...ceh...
31. Will you get married in the future?
:: mesti la nak kawen….ada jdoh…ada org pinang..kwen la….
32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
:: aku da lame meninggalkan arena tgk wayang ni….hahaha…x de sape2 ajak pun….
33. Is there anyone you like right now?
:: ada…..tp dier ngah study,anak sul0ng byk tggjwp lagipun dier weird skit…
tp dier x suke aku pun....waaaaa cam nak wat rock climbing jek….tension…..
34. When was the last time you did the last wishes?
:: tadi pas solat magrib…….amin……..
35. Are you currently depressed?
:: kadang2…ble ramai x caye aku TIDAK punya pacar
(tp aku x desprate cam membe aku boboy,desprate bachelor da msuk season 6 dah pun…hahaha)
juge depressed ble ada pimple kat muka aku ni….adoi mls tol nak layan…..
36. Did you cry today?
:: x de pun……aku happy jek…kool jek…..

~next victim~
:cikgu jaja comei……(ada mse jwp tau nyahhhh….)
:kak eyra pun leh jwp gak…(sila2 jgn malu2….)
:nazrin….(sengal la ko ni suwoh jwp pun susah…
gedik btol sibuk ngan jawa communiti ko tu)

Tuesday, November 11, 2008

u know ke what i did last SUNDAY....


just nak share last sunday aku buat ape,sejak terjebak mem-blog-ging kn dri ni aku wase cam sume mende aku nak citer ...last sunday ada Hi-Tea kat hotel quality sempena majlis perpisahan sir kamal yg nak pindah...tema pink,merah,putih,hitam (idea makcik2 jongket) majlis stat kul3....tapi aku ngan jaja cadang g kul 2 (sbb nak tgk melodi dlu bese la kaki2 gosip cam aku ngan jaja ni) sbnrnye g kul 2 makne nye cari nahas sbb nak smpai shah alam mau dekat 1jam suku gitu....da la ujan time tu....memang da agak da...kul 3.30 baru kiteorg smpai...datin tina asyik call jek sbb majlis da nak stat...dieorg ingat aku sesat...mane mau kat shah alam tu aku sesat sbb shah alam tu kan jamban aku..ish3...da la dtg lmbt smpai2 trus mkn pas ucapan skit dari GB ngan sir kamal....smbil mkn tu de cabutan bertuah (insan x btuah cam aku ni memang x pena dpt pun),karaoke,ngan aktiviti sampingan skit. menu dier memang sedap western pun ada tapi tekak aku yg cam hampeh ni mane la lalu nak mkn(time2 ada mkn2 gini sakit tekak la plak)aku cuma melantak cheese kek dier jek memang world la..yummy
~rentetan sms~
y a y a n: hye....bz ngan viva kew???
setengah jam blalu (mane la dier ni x reply plak,akhirnya...)
n a z r i n: woi yan! lepak ar sini (len yg aku tggu len plak msg yg msuk)
y a y a n: aku kat shah alam la...lepak mane plak (ajak kuar minum kew)
n a z r i n:lepak depan blai raya...haha!mancing2 (sengal btol la membe aku sorang ni)
fon aku bbunyi lagi tanda ada msg(nie mesti dier)
u y a: dekyan jgn lek mlm2 sgt,kang ibu bising....
y a ya n: okait bos beres (isshhhh...ingat aku g jongket kew)
x lame pas tu......gotcha....
m e d u l a : hye...x la....baru bgn tdo ni....nape ea?????
alamak tdo plak,smbil tu tgk jam masih
awl kesian plak (aku x suke ganggu org tdo)
y a y a n: xpe....g tdo dlu....
6ptg maka bsurai la sume pas masing2 kenyang.
yg aku plak sibuk nak amik gamba,
klu ada kamera memang pantang....
gamba2 sengal sume pada jaja x sempat amik lagi.
aku pun teruskan misi nak jupe ngan ~m e d u l a~ ......
y a y a n : can i meet u?????
senyap x berbls...cal x angkat, msg x reply (tdo lagi kew)...
aiseh nape plak ni...
aku pun g la uma dier bajet nak wat lawatan,
aku de belikan dier kek
(nak melawat org mane leh tgn kosong,
nak belikan buah cam lawat org sakit
plak kan,kire orait la tu kek tu as long as aku ni ikhlas)
aku call lagi tapi x berangkat..
(dalam ati dier ni mesti x mau jupe ngan aku ni...
segan kew,tdo lena x ingat dunia kew...
aku memang suke buat andaian n keputusan sndri)
jaja cakap letak jek la kek kat pintu uma dier....
then aku pun balik ngan wase cam x best jek...
wase cam nak wat bunjee jumping jek
smpai kat area kapar....kring!!!!!!!!!!!
(actually tu bukan ringtone handfon aku pun...hahaha)

~m e d u l a~ call
moral of the story klu nak jupe org tu kena la bgtau,
patot aku cakap nak jupe
tapi aku suruh dier g tdo tu nape
(blur coz TERlebih mkn cheese kek kot)
dier plak g dobi x bwk handfon....
dlm kereta jaja mbebel x ingat kat aku
pedih btol telinga dgr makcik tu membebel,
tp memang silap aku pun time dier tanye,
aku patot bgtau awl2 nak jupe bukan
suruh dier tdo smule n dier ingat aku x jd nak jupe,
sblom tu memang
ada pakat2 nak jupe tp x janji.
MISUNDERSTANDING!!!!!padan la muka dgn aku ni,
x dpt aku nak jupe ngan ~M E D U L A~
p/s: mesti yg kepoh2 tu nak tau kan sape ~medula~
tu...hahaha..lu pikiq la sndri...x kan la aku nak jupe kwn aku pun x leh.....suspen jek....

~datin tina.....susah btol nak amik gamba ngan dier ni...iyer la kan name pun datin kan......saiDATINa zahra~

Sunday, November 2, 2008

kompang dipalu PENGANTIN lalu....

SELAMAT PENGANTIN BARU AISHAH & SUAMI.....dengan ini maka kurangla populasi bujang di malaysia.....semoga hubungan berkekalan ke akhir hayat..... agak2 bila la giliran aku ek, aku masih lagi dlm persatuan bujang semalaysia lagi nie....hahaha....


time ni kiteorg lepak2 kat pantai batu 23 sg haji dorani....aku pun x tau nak bawak diorg ni g mane dah....guess what apa yg kiteorg bualkan???? POLITIK....hahaha sejak2 da abis blaja ni otak zack n rafie tu penuh dgn ilmu2 politik...klu nida tgk pic ni mesti dier x caye yg rafie dtg dari melaka tau....rafie my big brother ni agak da kurus la, keep it up la bro.....tp still cam nelson mandela gak....ops.....(disebalik tiang tu zack kinda sengal malu la konon).



mane ada khalis mesti ada daus.....kemaen lagi khalis ngan daus tu posing...sowey la beb aku ni kadang sawan kamera pantang org amik gamba nak join punye.....pic ni wajib dipaparkan (cam wajib tonton la) coz khalis suke bc blog aku ni so mesti dier suke la aku citer psl dier kat dalam ni....khalis ngan daus agak kecewa coz x bwk swimming sut diorg nak g mandi pantai....tapi cuba zoom skit pantai tu leh mandi kew tak (pantai batu 23 tu leh mandi kew tanye skit)....ceh......khalis t konvo degree kiter jupe lagi ek kter amik gamba cam high skol musical 3 tu k...


adoi babak cemas.....kereta x leh stat!!!!!!!....x leh stat sbb ateh lupa ttup lampu kereta dat y la batri weak.....hidupkan lampu bajet x nak bg speedtrap tembak kereta tu sbb bwk laju tp careless lupe plak ttup...nak2 dduk bjam2 kat kenduri tu....ish2.......pe2 pun tq la jat sbb supply power WRQ 5360....baru aku sedar betapa aku cetek ilmu psl kereta ni.....'JUMPER'.....benda alah jumper tu mcm dlm pic tu.....




jat,khalis,zack,rahul,wan,rafie,ucop,zu,ain,ezah,amy,ain perlis,ili,yayan,kemek.......we are one big family....masing2 da besa rupanyer n sibuk dgn kerjaya masing2.....bila la agaknye dapat kumpul ramai2 mcm tu lagi....tu masih x ckup corum lagi tuh coz ramai yg x dpt dtg......klu sume dtg mau runtuh pelamin ecah tu...




mahal gamba ni x leh tunjuk sebenarnye...tapi sbb nak bg kwn2 tgk anak zu ni...comelkan...sape lagi comel yayan kew baby ni?????....sbnrnye aku x reti sgt pegang baby tapi wase mcm da biasa plak.....hahaha....mungkin suda tiba mase utk aku mendodoi anak gak....alamak.....klu kakjaja bc blog ni mesti dier komen kaw2 punye....




RENTETAN DURING ECAH WEDDING....check it out....
1st tq sgt2 pd ateh sudi dtg nun dari seremban tu...den suko mkn masak lomak cili padi (agak mahir juga berbahasa nogori) ...sbnrnye banyak sgt misunderstanding time nak g ecahnye wedding ni....ain tggu rafie.....rafie tggu khalis....amy tggu ain.....pening2....yan ngan ateh da blur2 da nak tggu mane satu....tgk jam da kul 12 lebeh....sempat nta x nak tgk ecah bsanding......nasib la ada ateh yg kool yg ikot jek kerenah aku ni......at last kiteorg dpt gak kumpul ramai2....yg x leh tahan smpai2 ain,kemek ngan ezah da smpai dlu bg msj mcm dlm pjalanan...ceh da lapa sgt la tu....hahaha...

Sunday, October 26, 2008

ala-ala AMAZING RACE

pic ni patotnyer x leh dipaparkan sbb ngeri sgt nak ditunjuk...kasut yg da x rupa kasut n kereta talha yg mcm rumah smpah.....hahaha.....


klu bab amik gamba ni memang serahkan jek pada c kubeng n zaha....mereka tu memang ahli photography seumur hidup....n bab pose ni serahkan jek pada c talha tu....kemaen lagi dier pose cam gitu ngan c syafik yg x sedar bapak org tu.....

time ni kiteorg nak g terjah kerang2 kat pantai remis tu....sempat lagi amik gamba tuh....korang pena kew kutip2 kerang ni....yg korang tau mesti mkn jek kan......


kereta keramat talha yg telah diwakafkan selama 6jam.....best la....nampak jek gitu tapi laju kemaen lagi dier bawak....


ni lagi babak ambik gamba yg x suda2.....kotor ngan lumpur bau busuk lagi....nasib la balik rumah ibu mengaku lagi yg aku ni anak dier.......


ape yg penting KERJASAMA....ape yg penting KERJASAMA.....trademark team kiteorg....(tiru2 dlm kartun wonderpets)



kak liza-yayan-bro talha-mr syafiq ......extra kaki tu kaki c kubeng...sibuk jek nak geng ngan kiteorg.....

Ni nak habaq psl nature hunt semalam, lagi dahsyat gler+penat dari xplore race perodua aritu,sakit2 badan aku ni dbuatnyer….. satu team 4 org [kakjaja,yayan,mr syafiq, ngan bro talha] team kiterorg nombor 007 (james bond gitu jgn jelez ek ni bro talha yg pilih) ada 12 team semuanye....

Task Pertama
Stat dari taman alam kuala selangor task ptama kena tanam pokok bakau….adoi kasut nike akuuuu….bselut+blumpur dah x leh wat pe la sbb da tjebak tp x pe semangat punye psl aku redah jek la....awl2 da penat jauh maaaaaaa kena jln kaki msuk dlm hutan tu (hahaha hutan ke???? Ala2 hutan bakau la......bbakti gak aku pd alam tanam pokok bakau tu (aku taip ni dgn nada bangga dan sedikit patriotic…ceh…)

Task Kedua
Pastu gerak naik kete viva c talha yg baru modified (amik kau sape suruh modified time2 kete nak dijahanamkan) g pantai remis kutip kerang( 1st time aku kutip kerang slalu tau mkn jek) dgn blumpur2 ni kiteorg basuh lagi kete talha dgn lumpur.....hahahaa….da la dier syg kete tuhhh…kesian dah tjebak kan….tapi gile la dier bawak kete klu ada pompuan mengandung dlm tu sumpah dah beranak agaknyer dgn teknik pemanduan yg bajet mcm kat litar F1......120km/j (klu bawak mcm siput smpai bile nak smpai kan tapi klu dpt saman speedtrap jgn cari yan k)


Task Ketiga
Then task ni best skit….kena men paintball…..kena jatuhkan 5 boto gunakan 20 biji peluru….hahahaha juara tetap juara…senang jek task ni serahkan pada bro talha ngan mr syafiq.....


Task Keempat
Then task seterusnya kena g ke jln kereta api lama pegi kilang buat pasu pastu kena wat pasu dari tanah liat n warna kan pasu tu ikot tema pesta sayap 2008.... (hahaha…x rupa pasu pun, klu kakjaja bawak balik mak dier pun x hingin nak simpan bongsai dlm pasu tu....) time ni team kiteorg lead nombor 2 ….hebat x...hebat...hebat....

Task KeLima
pastu gerak g kg kuantan tmpt yg byk kelip2 atau bahse org putih dier FIREFLY.…best2 dapat naik sampan kutip kelip2 palsu (siang2 mane de kelip2 la so replika jek la)….1st time aku naik sampan ni, klu ibu aku tau mau dier bebel2 sbb kat sungai tu dgr2 gosipnye kata ada buaya…….tapi pakcik bawak sampan tu memang terrer la bwk sampan tu…..( bravo…bravo… puji2 ni cuz bwk aku pergi n balik dgn selamat...cehhh....)


Task Keenam
Pastu gerak plak g garden fruit kat batang bjuntai (woi da tuka nama la bestari jaya) kat sini task kena mkn buah belimbing 6 biji dgn rambutan setangkai….(steady la bro talha mkn sorang, pasni badan dier sihat dgn vitamin C…..) Kat sini kiteorg lead nombor satu….hooreyyy……bikin panas jek urus setia kat situ cuz ada mis understanding…x kisa la abaikan jek….. kiteorg tetap teruskan race....ape yg penting.....KERJASAMA...ape yg penting...KERJASAMA..lalalala.......


Task Ketujuh
pastu kena g homestay kat sg sireh buat bahulu….(bangga nye bahulu team aku cun siot comel2 ngan warna pun cantik x mcm team lain ada yg rentung hitam legam) ni pun 1st time gak aku wat bahulu guna sabut kelapa ( tradisional nyahhh….dgn nada bangga juga aku taip benda ni….hahaha…).....sian la time nak g sane kete c talha tu asyik sangkut jek.....jln da la x elok.....sabo ek encik talha mcm ni la klu da tjebak....rela jek la ek....

Task Kelapan
Then kena g restoran k.slgor….peh blambak restoran yg mane satu nta, pusing2 lame sgt, kat sini la kiteorg lead jadi nombor 3…cehhhh…task dier kena masak ketam n mkn ketam tu pastu kena kupas bawng merah n bawang putih sekilo (cry….cry….cry….) then kena mkn bawang putih seketul…bweeeeekkkk….ni nak ucap tq la kat tauke restoran tu cuz Bantu team kiteorg sorok bawang tu cuz x sanggup rasanya nak kupas sume…..(pssssstt…..akak…yan de men tipu la time ni yan g sorok bawang2 yg lom kupas kat dlm plastic smpah tu….huahuahua…..)


Task Kesembilan
Then kena g bukit malawati kira meriam kat sana…..jalan kaki!!!!!!!!!!! Penat la weh..….kat sini ada team x aci naik tram turun bawah….kat sini la group kiteorg jadi nombo 4….x aci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (dpt g KK pun da orait da tuh….KK stand for????? yg paham jek tau, klu akak phm kasi jatuh itu kepala)


Task Kesepuluh (abis azab aku)
Last task patah balik taman alam skodeng burung hijrah n catat burung apa yg kiteorg nampak….aduhhh…penat jauh ke dalam pondok tinjau tu……secara keseluruhan kiteorg la pemenang cuz x main tipu…..team work (yg penting KERJASAMA)…..ada hangin2 skit tu bese la...tapi bro talha hampir2 dpt sakit jantung tiap kali kete dier sangkut lalu jln x rata....hahahaha.....BEST memang BEST, badan pun sengal2 dah ni.....


Extra Task (task cari pasal namenye)
yg lagi hampeh pas race tu aku ngan jaja trus g open house cikgu sekolah kakzuraida dgn kak as....hahahaha....imagine jek la dgn kotor2 bau lumpur serbu rumah org mkn....klu balik rumah mandi2 gamaknye gedebussss tido jek kot ....mcm budak2 nakal pun ada dgn baju comot2.....nasib da xplain awl2 tapi yg x tau tu memang pandang sinis jek la.....janji aku makan peduli apa.....

Tuesday, October 21, 2008

Tag....soalan KAWEN2.....

kakjaja yg tag benda alah merepek ni so jwp jek la, dier nak sukat tahap kegatalan yan menjwp soklan yg cem hampeh jek ni.......

1) How old are you?
28 Disember ni 23 thn……ahhhh muda lagi…..

2) Are you single?
suda tentu SINGLE……'kenape x pecaya kew'

3) At what age do you think you’ll get married?
i think…ting tong…..25 or 26….awal sgt kew??? lewat sgt kew??? ikot jdoh la senang cter....

4) Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
saya tidak bpacaran dgn sape2 buat masa nie…….jwp dgn tegas……

5) If not, who do you want to marry?
anuar zain jika beliau mau……waaaaaaa…..."""lelaki ini yg selalu myinta ku selalu"""...lalalalala....

6) Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
angan2 nak wat garden wedding....tapi….bajet!!!!!!!!!!!! ahhhhh…….

7) Your ideal motif?
itu bunga ros hidup sgt byk lah kasi letak itu di byk tempat lah….pink!!!!!!

8) Where do you plan to go on a honeymoon?
bali…(itz all bout bajet la beb) dlm negeri pun orait gak…destinasi bajet.

9) How many guests do you think you’ll invite?
da tentu ramai…kenalan ibu n abah ditokok dgn kwn sekolah rendah, sekolah menengah, kwn form6 yg x smpai sebulan, kwn UiTM senior junior….ish3..imagine dat…..

10) Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
janji x lebey2…jgn “biar papa asal bgaya” tidak!!!!!!!!!!

11) Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
sume serahkan pada along….along da janji……along PA time tu..

12) How many layers of cake do you want to have?kek????
Mmmmm…..x yah la kek….

13) Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place???
kat rumah jek la….halaman pakcik ayoub tu besa dong…..bisa muat para tetamunya.....

14) When do you want to get married, evening or morning?
selalunyer pagi smpai mlm…..yg penting ijab dan kabul….

15) You’d rather have your reception outdoors or indoors?
outdoors suda la….terang…luas…x panas…

16) Do you like a grand entrance for your bride?
pasti lohhhh……hanya sekali seumur idop….fuhhh….

18) Name the song/tune you’d like played at your wedding??
asal x sunyi suda…..sambil mkn tu ada music sikit2 kira cap jempol da tuhhh…. kompang mesti ada...

19) Are you a morning person or a night person?
cikgu TESL pun x tau makne benda alah ni….so yan lagi la x tau….any idea wat da meaning….

20) Do you want a solemn ceremony or a light one?
Light one la……jgn byk bunyi sgt….kang x jd kawen kang…..

21) What age do you want to get married?
refer to Q3 pls...pls don’t repeat the question……

22) Describe your ideal husband/wife????
pasti yg bikin yan tidak karuan…ahalai malunyer…..
- menerima diri seadanya….tidak byk bunyi…..
- place me on da top stage….macam puteri….(gediknyer)
- cinta setulus ati kira cinta abis la tu…. ‘cam ayat2 cinta’
- Bagi kebahgiaan dunia dan akhirat juga…. Klu ustaz lagi bgs… AMIN......smbil bdoa.
- Tidak merokok….. merokok tu x baik utk anak kita bang…

p/s: yan seorg yg sgtttttttt sensitif.......

23) Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
depends on tetamu la….sape nak mkn pkai tgn silakan…nak guna sudu garfu pun ada disediakan….

24) Champagne or red wine?
bandung ais (tema pink)….wahhh mcm kat restoran….asyik sirap jek…..

25) Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
cam gelojoh jek right after wedding….kool dlu….baru2 kwen tu kat mane2 pun da kira honeymoon….(dgn nada gatai)….

26) Money or household item?
dua2 wajib….NAFKAH kan….x gitu nyah….

27) Who will pay for the bills?
perkahwinan satu perkongsian beb….so share la same2…. fair n square....

28) Are you ready for married life?
anggap saja sebagai satu amanah….so im ready!!!!!…..mmmmmm….

29) Do u think you will still be a virgin until u get married?
peh……agak2 la….ape punye soklan daaa….ceh…phm2 suda la....

30) Will u always be true to your wife/husband?
i will….insyaallah….

31) How many kids do u like?
nak ramai....bagi havoc rumah ibu dgn cucu2…meriahnyer…

32) A new house for a newly wed or an old one?
nak cuci kaki…..x kisa punye baru or lame….pelan2 kayuh....version jawa "alon2 angger klakon" org tua2 kata… jak selaku guru bahsa jawa btol kew ayat aku tu.....jak help (jawa communiti)

33) Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
nak pink boleh x?????? cam geli gedik jek....

34) What kind of cuisine would u like for ur wedding?
buffet, just follow 4 step…..ambil…angkat…mkn dan pulang…..

35) Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
Of course la record….tp suda tentu tidak record yg “pelik-pelik” …tetiba wat muka gatal….

36) Whose wedding plans would you like to know next???
i- kakjaja (already know....gatai hang nyahhh)
ii- Zafarul Ashraf (kerna beliau seorg SUPERLOVER, kasi jwp sikit bro)
iii- Nazrin ( gatal dah dier tu…bese la KASANOVA)
iv – Akila feat Fik (sesuai sgt both of mau kawen2 ni…..)

Monday, October 13, 2008

kak JAJA punya citer.....

orgnyer kecik jek.....banyak mulut.....juga suke menyanyi melalak mcm sore sedap sgt...ahaaaa......mula2 kenal mcm pendiam jek minah ni.....masuk hari ke2 amboi agak JENAB juga minah ni.....she very friendly n bubbly.....umo 26 tapi we can get long together GOSIP-GOSIP, hangout, dan talk apa saja walhal politik pun kiterorg boleh sembang2....masing2 talkactive juga lebih hangat daripada biasa.......yan ada pantun nak bg khusus buat kakjaja tak kurang 2minit tau yan reka pantun ni.....




izzat imran 1bijak pagi2 tak gosok gigi


pening kepala roslan rosli 1 bestari juga tak mandi pagi


kakjaja kecik bajet nak tinggi


bila hang nak kawin umo da meninggi


Saturday, October 4, 2008

persoalan di HARI RAYA

Bila HARI RAYA time tu la nak melaram ngan baju baru…kasut baru…tapi tu pkara biasa…yg luar biasa nyer bg pompuan time RAYA la nak beli gelang baru nak pastikan penuh smpai ke siku, nak ‘bling-bling’ katenyer…bagi laki plak time RAYA la nak melaram tunjuk n tayang kereta sape lagi bgs, kereta sape lagi kilat, kereta sape sport rim lagi power……ish3….btol x….mane2 pegi pun same jek, nak tunjuk sape lagi hebat nak beat ngan ipar duai...beat ngan sepupu sepapat...nak beat ngan rakan taulan n bla..bla..bla …persoalannyer kenapa time HARI RAYA saje……?????

Wednesday, October 1, 2008

happy EID mubarak


Sempena bulan baik nie moh lerr kiter bmaafan, ketepikan keegoan diri jgn kelak menyesal di kemudian hari.... Lupakan sengketa, padam kebencian, lenyapkan kemarahan.... bagi yg selama ini bmasam muka inilah peluang utk 'buang yg keruh ambil yg jernih'

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN




Friday, September 26, 2008

cuti....RAYA......

ramai student yg x dtg…just borak2 tiap sorang balik kampung mana…ada yg balik temerloh…bidor…segamat…n mcm2 lagi destinasi….best gak borak2 mcm ni terasa santai cuz tgk muka bdk2 tu sume memang da x de da mud nak blaja…sume da ingat kg jek nak jupe opah..tokwan..nenek..xcited btol bcerita ….last class bsalam-salaman…sweet……mcm mak-mak plak da….kepada sume selamat pulank ke kg...




Wednesday, September 24, 2008

RINDU.....u guys


1st jupe u guyz x sangke dpat blended together. setiap seorg have different characters n yet i believes we aim the same goal,HIDUP GILA-GILA BAGI SUMER ORG BUKAK MATA.....we are one of the 'cleverest' klik students at department, tapi tak pernak bongkak...we are very friendly and bubbly.... we also a fast worker and gets things done, we work great as a team, we bring out the best in each other and we are horrible competitive......so we always try to beat each other in everything......

They thought kiter banyak mulut and cakap n selalu buat lawak dalam class kiter tak serius selalu main-main but we are serius when it comes to study... then they started to admits that we are the BEST kliks they ever went to...Look how we ready...look how we steady..look how we study....we sees the best in everything an everyone.....

Kekadang ramai yang dengki...but itu la KAMI....happy and bubbly....kenapa perlu dengki dgn kami? tapi we buat tak reti yang penting itulah kami...yang kiter ni happy.....Ingat tak masa g picnic n melaka [destinasi bajet] manyak syok woo00oo....i rili miss u guyz.....n luv u all damn much....moga dapat ketemu lagi.......

miracle....28 DISEMBER

28 DISEMBER 1985…….apa makne tu sume…x de maknernyer….tu yan punye besday lohhh….ahaaaa al-kisahnyer nama diberi Mohd s0fian anak pakcik kamaruddin….apa pula kaitan beliau dgn idop yan…dier bukan siapa2 cuma manusia biasa….kenape…kenape…kenape….suspen btol la citer psl mamat sorang ni….MIRACLE …..besday dier same ngan besday yan…..n cuba fleshback name dier sape….S0fiyan......kami bukan bsaudara apatah lagi bau2 bacang pun x de...yang pasti kami bukan muhrim..ceeeyeehhh….n nak bg sedap lagi citer ni muka dier iras2 la gak…tp ada correction kat sini yan agak cerah n beliau agak gerhana sikit… kami juga punya minat yg sama namun tidak boleh nyatakan disini minat kami apa kerna beliau tidak mahu publisiti katanyer….nak bg tunjuk gamba pun beliau tidak benarkan kerna apa kerna beliau seorg yg low profile…..as a conclusion…….Dosen’t really believe it….But that no really imposibble……x pena jupe org yg same besday n leh celebrate same2....ajaib bukan.....

FASTING @ home


Dlu bpose dgn sahabat handai diperantauan…alahai kat shah alam jek pung…hahahaha….the worst part time bpose dlu my sis pasti akan call disaat2 nak berbuka n akan habaq kat rumah de juadah apa….sakit btol hati ni n jgn x percaya pena menangis cuz sedih x dpt bbuke yg best2….x tau la nape touching sgt time tu……walaupun bbuke pose dgn kwn2 ala kadar jek ‘idop bujang la katakan’ tp tetap bersyukur n kemeriahan bsama rakan2 tetap A la....

pose kali ni dapat la bpose bsama keluarga….bila da kat rumah ni rindu plak nak bbuke bsama rakan2…mengade2 btol…..the beautiful part Ramadan kali ni nak pecah rekod g bazaar Ramadan selama sebulan tanpa henti….alhamdullillah la wat mase ni x miss lagi…ahaaaa…smpai makcik n pakcik x lupe juge abg2 juga adik2 yg menjual kat bazaar tu da kenal da pun……muka wanted kat bazaar tg karang tu…..disaat nak melakukan "tawaf" kat bazar tu fuhhhhh......

Tuesday, September 23, 2008

berlakunya...ANJAKAN PARADIGMA


Ahaaa.....my life totaly different now....sebgai cikgu penampilan perlu dijaga...attitude...lesson plan juga tidak dilupa, mcm2 yg perlu dititik beratkan....zaman blaja kat UiTM dlu pakai selipar roxy pun blasah jek dapat DL gak....baju T pun da ckup sempurna time tu x kisa punye n jeans da kre A la...nak pakai bju kurung mmmmmmmm.....5thn blaja boleh dikira bape kali jek pakai bju kurung.....but now.....time nak iron bju tu la baru nak sibuk nak pakai baju color apa nak match ngan tudung lagi....kasut jgn citer la....my passion is shoes.....n wardrobe penuh dgn baju2 kurung kembali.......My pupils as a 'pengkritik tetap' [teacher nampak rambut la....teacher kain jarang la...teacher kenapa kasut tinggi sgt....teacher kenapa pipi merah2....teacher kenapa x kwen lagi] mcm2 ragam mcm2 kisah setiap hari...SURE ari2 kena kritik ....nak g sklh pun jd wisau nak perfect punya psl dimata mereka....adooyaii.....

fuhhhhh...cam x CAYER jek kan


Skrg dah jadi blogger la...ceewaahhh....mcm x caye jek kan.....dulu nak buat email pun suruh 'ateh'...tq la ateh atau name sebenar nasrol....ni pun kakjaja yg tunjuk...ceh...suke la tu dier name dier tsenarai kat sini....kakjaja a.k.a makcik ni agak bajet terrer la psl teknologi jalur lebar internet ni....
Ok2 skrg ni kakjaja g men jauh2 yerr banyak lagi buku nak kena mark tu n lesson plan x wat lagi kan.....fuhhh....ni klu membe2 tgk blog ni mau dierorg tkejut agak2 tkejut beruk+baboon+gaban tgk yan da de blog.....especially my luvly frens naf...deqyah...nida...akila....korang mesti x cayer punyer la.....korang tenang jek k......ni yayan nak bebicara...ahaaaaaaa.......so tamat la suda omong2 yg PERTAMA ni......